maanantai 1. syyskuuta 2014

AAMIAIS-QUESADILLAT

Viikonloppuaamuisin tekee toisinaan mieli kaurapuuroa ja jugurttia ärjympiä makuja. Silloin kaivan jääkaapista chilin, sulatan pakkaseen jemmatut maissitortillat ja rikon kananmunat pannulle.  Munakokkelilla, paistetuilla sienillä ja Kippari-savujuustolla täytetyt quesadillat ovat rohkea vaihtoehto aamisiaspöytään!


Aidoille savujuustoille on aina paikka leipäni päällä. Siksi innostuin oitis, kun minua pyydettiin mukaan etsimään Valion Kippari-juustolle makukaveria ja kehittämään resepti streetfood -hengessä.

Päädyin paistamaan herkkuja aamiais-quesadilloja, sillä yhtä paljon, kuin rakastan leppäsavustettua klassikkojuustoa, rakastan noita rapeiksi paistettuja ja juustolla täytettyjä puolikuita. Tortillojen väliin Kippari sai kaverikseen mm. paistettuja sieniä, jotka mätsää mielestäni savun makuun täydellisesti. Lakto-ovo-vegenä täytin ruokaisat omeletit usein juuri timjamilla sirosti maustetuilla, paistetuilla sienillä ja Kippari-juustolla.

Minkä kanssa sinä tykkäät yhdistää Kippari-juuston?

Savujuustoherkkuja oli kehittämässä yhteensä yhdeksän Blogringin bloggaria. Käy kurkkaamassa reseptejä TÄÄLLÄ ja äänestä samalla suosikkiasi (eli minua, köh köh). Kaikkien 31.10 mennessä äänensä antaneiden kesken arvotaan korillinen herkkuja!AAMIAIS-QUESADILLAT (kahdelle-neljälle)4 pientä maissitortillaa
100 g herkkusieniä

Öljyä paistamiseen
1/2 tl soijakastiketta
3 kananmunaa

Suolaa ja mustapippuria
1/4 vihreästä paprikasta
1 punainen chili (tai oman maun mukaan)
8 siivua Valio Kippari -juustoa


Putsaa ja viipaloi sienet. Paista sienet öljyssä ruskeiksi ja mausta soijakastiketilkalla. Siirrä sienet syrjään odottamaan.

Riko kananmunien rakenne kulhossa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada munat pannulle ja paista miedolla lämmöllä  koko ajan lastalla sekoittaen kunnes rakenne on kokkelimainen.  Siirrä munakokkeli syrjään odottamaan.

Poista paprikasta ja chilistä siemenet ja hienonna pieniksi kuutioiksi.

Laita kunkin maissitortillan päälle 2 viipaletta Valio Kippari-juustoa. Lisää sienet, munakokkeli, paprika ja chili siten, että täytettä on vain tortillaletun toisella laidalla, puolikuun muodossa. Taita lopuksi toinen puoli päälle.

Paista quesadillat öljytilkassa molemmilta puolin. Jos tortilla meinaa aueta, paina quesadillaa kevyesti paistinlastalla kunnes juusto on sulanut.


http://www.blogirinki.fi 
Yhtestyössä Valio.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...