maanantai 12. tammikuuta 2015

GRAAVILOHIPIZZA


Sain ennen joulua Delicard-lahjakortin, jonka törsäsin uuden vuoden blinejä silmällä pitäen graaviloheen. No sitä lohtahan sitten tuli - yhteensä 750 grammaa! Voitte arvata, ettei kaikkea nautittu ihan vaan blinien kaverina, vaan määrästä riitti hyvin myös muun muassa pizzaan.

Graavilohipizzan idean sain Teresa Välimäen ja Johanna Lindhlmin Hyvää joulua -kirjasta, jossa graavilohen tilalla on käytetty kylmäsavulohta ja pinaatti on korvattu rucolalla. Molempi varmasti parempi. Tämä pizza ainakin oli ihan super-hyvää!

GRAAVILOHIPIZZA (3-4 pientä annospizzaa)


1 annos pizzataikinaa
1-1,5 dl vihreää pestoa
Oliiviöljyä
2 palloa mozzarellaa viipaleina
200 g kirsikkatomaatteja
300 g graavilohta viipaleina
Baby pinaatin lehtiä
Mustapippuria

Valmista pizzataikina ja jaa se 3-4 osaan. (Itse teen tuosta taikinamäärästä aina kolme pizzaa, vaikka ohje on alunperin neljään annospizzaan.)

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita uuninpelti 5 minuutiksi uuniin kuumenemaan, niin saat pohjasta rapeamman.

Kauli ja muotoile pizzapohja leivinpaperin päälle. Lusikoi pohjan päälle vihreää pestoa. Asettele päälle mozzarellasiivuja. Voitele paljaat reunat oliiviöljyllä. Paista pohjaa uunissa n. 15 min. Ota sen jälkeen pohja uunista ja asettele päälle viipaloidut kirsikkatomaatit, graavilohisiivut ja pinaatinlehdet. Rouhaise perään vielä hieman mustapippuria.

Valmista loput pizzat samalla tavalla. Nauti pizzat lämpiminä.

5 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...