Vuoden 2014 paras keittokirja on Elina Innasen Vegaanin keittiössä. |
Vegaanin keittiössä on muhkea 252-sivuinen makumatka köökkiin, jossa ei käytetä lainkaan eläinperäisiä ruoka-aineita. Tämän eepoksen kokoisen kirjan reseptit ovat terveellisiä, edullisia, arkeen sopivia ja ennen kaikkea ajan hermolla. Kun vielä 15-20 vuotta sitten kasviskeittokirjat olivat tylsästi yhtä juusresröstiä, sosekeittoa ja papumuhennosta, saa tähän kirjaan tarttuva herkutella trendikkäästi vaikka nopealla cola-seitanilla, rice & beansilla, kukkakaalicoucousilla, bataattifalafeleilla, avokado-perunasalaatilla, omenapaninilla, lanttusämpylöillä, linsseistä tehdyllä sloppy joella, vesimeloni-gazpacholla ja viiden minuutin suklaakakulla! Reseptien ja huikeiden ruokakuvien lisäksi kirjasta löytyy myös kikat idätykseen, kuivattujen papujen keittämiseen, yrttien ja versojen kasvattamiseen, sesonkiajatteluun sekä ruokamenojen leikkaamiseen. Ja jos vegaanisen ruuan perusteet eivät ole ennestään tuttuja, ei huolta, sillä kirjan takaosasta löytyy tietoa raaka-aineista.
Olen nyt parissa kuukaudessa testannut muutamia kirjan reseptejä, mm. uunissa paahdettua lanttua ja vihreitä papuja, ja vietin minä yhden kokonaisen viikonkin kokkaamalla ja syömällä vain ruokia tästä kirjasta. Tähän asti oma suosikkiruokani on ollut rice & beans, mutta paljon herkkuja on vielä testaamattakin. Luulenkin, että tämän kirjan sivuja selataan ahkerasti myös tänä alkaneena vuonna 2015.
Kiitos vielä Elinalle vuoden kovimmasta keittokirjasta! Good job!
* Kirja saatu kustantajalta.
Kiitos ihanista sanoista, Mari <3
VastaaPoista:)
Poista