sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

PERINTEINEN PINAATTIKEITTO

Moikka!

Ja heti kärkeen sorit radiohiljaisuudesta! Kevät on tuonut taas ihan hitoksen paljon uusia kiireitä ja rutiineja arkeen, mutta suurin ongelmani bloggaamisessa tuntuu yhä edelleen olvan se, etten voi edes ajatella koneelle istuutumista ilman, että yksi alle metrinen rupeaa ruinaamaan YouTuben Tomi Traktori -videoiden perään (onneksi Teletappi-buumi sentään meni jo). Rehellisesti sanottuna alan jo ymmärtää, miksi taaperoillekin ostetaan omia tabletteja ja tietokoneita...

Mutta asiaan. Päätin päättää hiljaiseloni sopalla, jota maistoin syksyllä ensimmäistä kertaa noin 25 vuoteen. Pinaattikeitto ei ollut lainkaan lempparini ollessani lapsi, joten kypsästi kieltäydyin syömästä sitä aina 30. ikävuoteen asti. Nyt jälkikäteen en tosin ihan ymmärrä, miksi kuvittelin sen olevan pahaa. Popsinhan pinaattilettujakin, joiden raaka-aineet ovat lähestulkoon samat kuin keitonkin.


Pinaattikeiton makuun sitten päästyäni sulattelin jonkin aikaa soppani jäisistä pakastejärkäleistä, mutta aika pian huomasin keiton syntyvän nopeammin alusta asti itse tekemällä. Parempaakin siitä tulee, kun kattilaan nakkaa ehtaa voita ja rasvaista maitoa. Näin sesongin ulkopuolella olen keittänyt kaikki pinaattkeittoni pakastepinaateista, mutta toivon ensi kesän pinaattiviljelmieni tuottavan sen verran satoa, että  saisin edes yhden oman maan keiton kasaan.

PERINTEINEN PINAATTIKEITTO (neljälle)


50 g voita
4 rkl vehnäjauhoja
1 l täysmaitoa (mieluiten luomua vanhanajan täysmaitoa)
150 g pakastepinaattia
1 tl suolaa
1 tl sokeria 
Ripaus valkopippuria 
Ripaus muskottipähkinää 

Lisäksi: 4 kpl keitettyjä kananmunia ja ruisleipää

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot hyvin sekoittaen. Anna voi-jauhoseoksen poreilla hetki. Lisää maito ohuena nauhana koko ajan sekoittaen ja kuumenna samalla kiehuvaksi. Lisää pakastepinaatti. Anna kiehua muutama minuutti välillä sekoittaen. Mausta.

Tarjoile pinaattikeitto halkaistujen, keitettyjen kananmunien ja ruisleivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...