tiistai 17. toukokuuta 2011

Sardiinileipä


Meillä koko ruokakunta rakastaa sardiineja - joskin ne kaksi pienintä ja karvaisinta jäsentä rääpivät ne suihinsa lattiatasolta ja vailla mitään mausteita. Me isommat taas tykkäämme niistä etenkin ruisleivän päällisinä ja siksi innostuinkin Hannan sardiinileivistä viime viikolla niin paljon, etten enää kauppaan päästyäni pystynyt ajattelemaan mitään muuta. Simppeliä ja hyvää!

1 iso keitetty luomumuna
iso lusikallinen dijon-sinappia
kimpale luomukirnuvoita
ruisleipää
tölkki sardiineja
sitruuna ja tilliä

1. Tee haarukalla hakkelusta kananmunasta, voista ja dijon-sinapista.
2. Levitä munavoi ruisleiville. Asettele päälle sardiinit, tilli ja halutessasi sitruunaa. Hannan blogista löytyy hyvä ohje sitruunan hedelmälihan irroittamiseen.


8 kommenttia:

 1. Aaah, viimeistään toi luomukirnuvoi sai mut innostumaan. Taitaa lojua jääkaapissa pari sardiinipurkkiaki! :)

  VastaaPoista
 2. Mäkin rakastan sardiinileipiä. Rapeakuorista vaalea leipää sardiini murskataan sipulihakkelukksen kanssa tahnaksi, leivän päälle ja vähän mustapippuria.
  Leipään liittyy lisäksi ihania muistoja, siksi kai maistuu aina niin hyvältä!

  VastaaPoista
 3. itse kokeilin leivänpäällä viikko sitten sitä ihmeellistä kilohailia, (mikä oli hyvää) mutta kivaa ei ollut se, että ihmeellisesti pieni yksiö HAISI seuraavat päivät ihan kalamarkkinoilta

  VastaaPoista
 4. Janna: Go ahead!

  Nanna: Nam! Kuulostaa hyvältä. Meillä T pilkkoo myöskin sardiinit (ja kaprikset) pieniksi ja laittaa mössöä sitten lämpimiin voileipiin :)

  Anonyymi: Hah, toi on niin tuttua! Meillä kissanruokakupit lemuaa kuin ruumiit aina sardiinien jälkeen, vaikka katit käytännössä lähes nuolevat kipponsa ruokailun päätteeksi. :)

  VastaaPoista
 5. Tein illalla melkein ohjeen mukaan ja hyvää tuli. Voita ei ollut jääkaapissa, joten korvasin sen rahkalla. Niin, ja laitoin aineet ruisnäkkileivän päälle. Teen toistekin =o)

  VastaaPoista
 6. Hyvältä näyttää sinun leipäsi, hauskaa kun kokeilitte! ;)

  VastaaPoista
 7. Hauskaa että ohjeessa on muotoilemalla huolehdittu että käytetään luomumunia ja -voita. Vaan sardiinipurkki menee mainiosti? Virolaiset kilohailit ajavat saman asian ja lienevät näillä leveysasteilla järkevämpi vaihtoehto kuin tyynenmeren sardiini.

  VastaaPoista
 8. Hanna: Kiitos :)

  Niko: hauskaa, että bloggarilta vaaditaan täydellistä ehdottomuutta heti, jos jossakin yrittää tsempata. Tiedoksi, että en tiennyt virolaisista kilohaileista enkä tiedä, mistä niitä saa. En ole perehtynyt asiaan, mutta voin jatkossa yrittää bongata niitäKIN lähikaupastani.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...