perjantai 6. toukokuuta 2011

Sisilian kainalossa


Sinne se meni ja sieltä se tuli. Viikko Sisilian pienessä kalastaja(turistirysä)kylässä Girdini Naxoksessa ja sen lähiseuduilla ylti lomista parhaimmaksi epävakaista säistä huolimatta ja koettua tuli hotellin uima-altaan lisäksi myös muun muassa töykeä Catania, kinttupolut Taormiinaan, Torrepalinon viinitila ja Randazzon vuoristokylä. Jossain kai onnistuin yli odotuksienkin, koska tomaatti, munakoiso, pasta ja etenkin lempiruokani pasta alla Norma alkoi viimeisinä päivinä tursuta jopa korvista (tosin kuvista päätellen en alkulomasta sitten muuta syönytkään). Nero D'avola sentään säilytti paikkansa yhtenä suosikkiviinirypäleistäni.

Matka oli itselleni epätyypillinen pakettimatka yhdessä ystävien. Seuraavalla kerralla täytyy muuten muistaa varata se hotelli, jossa EI ole erikseen  lastenallasta. Villa Giardinissa olimme varmaan ainoat vaipattomat, joilla ei ollut vaipallista huollettavinaan.

Ja sydänhän sinne Välimeren jättisaareen lopulta jäi. Ensi keväänä ehkä Palermoon ja sitä kautta Sardiniaan?


7 kommenttia:

 1. Anonyymi7/5/11 18:50

  Hyvältä näyttää! Mä niin rakastan ton maan tunnelmaaa. :)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi8/5/11 14:23

  Ihania kuvia ja tunnelmia! Suosittelen Palermoa täydellä sydämellä. :)

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia!

  Mä olen kerran käynyt Italiassa, enkä oikein ihastunut autoreissusta pohjoiseen Italiaan ja vähän tarkempaan Venetsian tutustumiseen. Ihania maisemia, mutta ihmiset oli todella töykeitä. Etelä-Italia kuitenkin ehkä vielä kiinnostaisi, joten Sisilialle voisi hyvin antaa mahdollisuuden.

  Matkustaminen on kyllä siitä ikävää puuhaa, että mitä enemmän sitä tekee, sitä pahemmaksi matkakuume vain kasvaa... Kotiinpaluu on joka kerta vain vaikeampaa. Mun sydän alkaa jo niin monessa paikassa, ettei oikein tiedä miten päin täällä Turussa olisi ;)

  VastaaPoista
 4. Anonyymi9/5/11 14:47

  heips, sillä aikaa kun sä lomailit, minä uutena lukijana koukutuin blogiisi ja kerkesin selata koko blogiarkiston (tai ainaski tän vuoden jutut :). melikeitlot.

  ja nyt jos saisi ihan pienen laajennuksen muotiblogin suuntaan, eli mistä noi ihanan siniset housut on ostettu, vastaavanlaista rentoa meininkiä olen ite ettiny jo pitkään :D

  VastaaPoista
 5. Voi kiitos ihanat! :)

  Elina: mekin havaitsimme, että jotkut ihan palveluammateissakin olevat olivat ikävän töykeitä (etenkin Cataniassa). Italialaisessa kulttuurissa on kyllä muutenkin aika paljon sulateltavaa - eikä vähiten liikennekäyttäytymisessä. Ja silti sitä kulttuuria, ihmisiä ja kieltä vaan rakastaa :)

  Ja älä viitsi, itselläkin on matkat suunniteltuina jo ainakin seuraaviksi kolmeksi vuodeksi :D. Ne on ne levottomat jalat. En vaan kykene viettämään lomia Suomessa, jos vain on taloudellisesti mahdollista lähteä :)

  Anonyymi: punastuin! Saisinpa vain päivitettyä tätä useammin. Tällä hetkellä töissä on sen verran kiirettä, että vapaa-aika valuu sitten kaikkeen muuhun kuin näyttöpäätteen tuijottamiseen :(

  Ja pöksyt on muuten Zarasta. Ihan kuukausi sitten ostetut, joten eiköhän niitä siellä vielä ole :)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi5/6/12 13:10

  Oi vitsit, kylläpä tulee ikävä kun juuri noin kuukausi sitten palasin itse Giardini-Naxosesta kotosuomeen! Tuon tupakkakoneen vierestä käveltiin usein :D Parasta pastaa ikinä. Rakastuin yli kaiken keskustassa sijainneeseen.. Randas Vous (nyt kyllä nimi on väärin)- ravintolaan enkä malta odottaa, että pääsen takaisin sen taivaallisen Pasta Carbonaran ja Pasta Alla Norman syleilyyn! :) Oli aivan ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta! Haaveilen paluusta Sisiliaan, mutta seuraavalla kerralla taidan reissata koko saaren ympäri omatoimisesti :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...