tiistai 19. marraskuuta 2013

BLOGIDEPIS

Hei kaverit!

Tämä bloggaaminen ei ole maistunut enää aikoihin oikein miltään. Oikeastaan koko syksynä. En tiedä johtuuko se vuodenajasta, joka pimeydellään tappaa pienimmänkin innon kaivaa kameraa esiin niinä harvoina hetkinä, kun kattilassa porisee jotain linssikeittoa ihmeellisempää. Vai onko syy koko ajan aktiivisemmin liikkuvassa lapsessa, joka hereillä ollessaan vie kaiken huomion ja tekee blogiin keskittymisestä vähintäänkin mahdotonta. Todennäköisesti vikaa on vähän molemmissa. Ja nyt mua vaivaa vieläpä blogidepis.

Tästä touhusta on viime aikoina tullut  hirmu työlästä. Koko syksyn olen seuraillut kateellisena muiden postaustahtia ja mukaansa tempaavaa blogisisältöä samalla, kun kynnys oman Bloggerin avaamiseen on kasvanut kilometrin korkuiseksi. Kaikista kateellisin olen ollut heille, jotka voivat postata vain yhden kuvan ja pari lausetta - ja saavat bloginsa silti vaikuttamaan hurjan kiinnostavalta. Osaisinpa itsekin, mutta fakta on se, että olen profiloinut itse itseni ihan erilaiseksi blogistiksi. Siinä, missä jollekin muulle oman blogin päivittäminen on vartin ihana irtiotto arjesta, sorrun itse vääntämään yhtä postausta varten vähintään kuuden tunnin edestä duunia. Yleensä enemmänkin.  Ensin ideoin, sitten piipahdan kauppaan, valmistan ruuan, valokuvaan (mikäli ruoka ylipäätänsä onnistuu), käsittelen kuvat ja kirjoitan itse postauksen. Ja some-jaot ynnä muut tietysti päälle. Kyllä siinä menee aikaa.

Ja nythän sain tämän kuulostamaan siltä, että bloggaaminen on mielestäni öbaut rankin duuni evö.  Onneksi tuo postauksentekoprosessi liukuu useimmiten eteenpäin kuin itsestään ja tunnen ainakin toisinaan olevani liekeissä - teen mahtavia reseptioivalluksia, onnistun kokkailujeni kanssa yli odotuksieni, kameran muistikortti pullottaa toinen toistaan parempia kuvia tai tekstiä syntyisi vaikka kirjaksi asti. Mutta sitten on näitäkin kausia, kun ei vaan lähde. Seison jalat sementissä ja mietin, että jotakin olisi kiva blogata, mutten kyllä varmana ala kaivamaan sitä varten pataa ja kattilaa esille. Silloin toivon, että olisi pokkaa täyttää blogi vaikka hauskoilla kissavideoilla.

Siispä kysynkin nyt, että haittaisiko teitä, arvon lukijat, jos postaisin välillä hauskoja kissavideoita muistakin aiheista kuin ruuasta? Vaikka niitä yhden kuvan fiilispostauksia? Ne kun luonnistuisivat lapsenhoidonkin ohella. Aikanaanhan minulla oli myös visio, että laajentaisin blogin aihealuetta mm. sisustukseen, mutta se vähän jäi huomattuani millaisessa murjussa asun (kiitos Helingin Kaupingin vuokra-asunnot!). Nyt ne sisustuspostaukset voisivat kuitenkin olla taas ajankohtaisia, sillä muutammme vuoden alussa uuteen asuntoon. Päässäni on jo ties mitä visioita! Mutta kiinnostaako se ketään?

Toivottavasti edes joulukuu ja joulukalenteri tuo valoa tähän blogidepistelyyn. Tosin siitä joulukalenteristakin puuttuu vielä monta monituista luukkua ja yhtään kalenteripostausta en ole kirjoittanut  loppuun. Puuh!  Kiire voi tulla.

Mutta ei mulla muuta tällä kertaa.

Moro!


39 kommenttia:

 1. Jaan sun tunteen niin kybällä! Kissavideoita vaan kehiin, ei todellakaan haittaa :)

  VastaaPoista
 2. Syksy on tuntunut merkillisen uuvuttavalta, ihan kaiken suhteen. Luen blogeja ja bongaan kaikkea ihanaa, mutta kas, uunissa on tälläkin hetkellä ranskalaisia ja falafelaja. Ku ei vaa jaksa.

  Tykkään blogistasi ruokien takia, mutta myös kirjoitustyylisi takia. Bloggaukset muistakin aiheesta ovat siis tervetulleita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, etten menettäisi ainakaan sinua, jos täällä olisi ruuan sijasta muutakin :)

   Poista
 3. Sulle (ja Annalle kans) semmoista, että tehkää just niinkuin tuntuu! Kyllä niitä tuokiokuviakin mielellään seuraa, kun vaan tekee semmoista, joka tuntuu itselle hyvältä.

  Persoonallisten blogien juttu on persoona, niinpä sellaisista lukee mielellään mitä tahansa, jos se on bloginpitäjän näköistä. Ja toisaalta ei kannata ottaa muutenkaan ressiä, pitää taukoa silloin, kun siltä tuntuu.. Meillä on niin helppoa, kun meitä on kaksi. Kun toisella on KIIRE tai vaikka väliaikainen kyllästys, toinen paikkaa ja kukaan ei huomaa mitään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, että oma tupa - oma lupa. Tiedänhän minä, että saan postailla mistä haluan, mutta kuten kirjoitin, olen lokeroinut itse blogini tietynlaiseksi. Ja olen hyvin kaavoihin kangistuva ihminen. Mulle oli ihan hirveän iso teko jo sekin, että julkaisin tämän kirjoituksen ilman kuvaa. Jostain syystä kun olen saanut päähäni, että kaikissa postauksissani pitäisi olla kuva. Argh!

   Kaksistaan kirjoittelussa on kyllä puolensa. Mistähän minä saisin vara-minän, jolta riittäisi intoa bloggaamiseen silloin, kun itse tekee mielummin kaikkea muuta.

   Poista
 4. No mä ymmärrän...Mutta eikö sun mini-Pumpkin blogisi ole aika aktiivinen? Ymmärtäähän sen että kun on pikkuinen niin ei kauheasti jää aikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saan Mini Pumpkinin kirjoittamisesta palkkaa, joten pidän sitä osa-aikatyönä. Olisi sielläkin ollut aika hiljainen syksy, jos kirjoittaminen olisi pekästä tahdosta kiinni ;)

   Poista
 5. Tää on yksi mun suosikkiruokablogeista, ei vain ohjeiden vaan myös kirjoitustyylin takia. Mä en oikein viiti lukea mitään ruokablogeja, joissa on vaan pelkät ohjeet, vaikka ne oliskin kuinka hyviä, tykkään, että on muutakin, ja persoonallista ja hyvin kirjoitettua, sisältöä. Just niinkun tässä. Mutta tykkään ruoan lisäksi myös kissoista ja sisustamisesta, joten otan aiheen laajennukset ilolla vastaan, jos susta siltä tuntuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin näitä viestejä eilen puhelmella sängyssä ja tämä sinun kommentti sai ihan tipan silmään <3.

   Poista
 6. Sisustusjutut todellakin kiinnostaa! Ja vaikka kissavideotkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisustamaan pääsen kunnolla vasta kevättalvella, mutta silloin niitä kotipostauksia varmasti piisaa ;)

   Poista
 7. Jaan saman depiksen, eikä mulla oo ees mitään taaperoa viemässä aikaa ja energiaa!

  Mutta kannustan samaan kuin muutkin - sama se mistä sitä bloggaa, jos vaan saa itsensä jotain julkaisemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta sinä käyt varmasti töissä ym. aktiviteeteissa, jotka sitä energiaa vievät, etkä istu vain kotona märehtimässä, että jotain tarttis blogata ;).

   Poista
 8. Elämähän on juuri tätä: aalloilla elämistä. Välillä intoa ja aikaa on enemmän, välillä vähemmän. Eikä se haittaa mittään. Lupa itselle olla bloggaamatta ilman huonoa omaatuntoa tai lupa blogata, kun inspiraatio iskee, lienee ainoa oikea tapa (harraste)blogata?

  Tsemppiä joulukalenterin kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta. Tosin tässä nykyisessä kilpajuoksussa on alkanut tuntua siltä, että hyvä ja laadukas blogi mitataan nimenomaan päivitystiheydellä ja uniikkien viikkolukijoiden määrällä. Kun nämä kaksi laskee kuin lehmän häntä oman saamattomuuden ja väsymyksen takia, tulee ainakin mulle huono omatunto ja stressi.

   Kiitos!

   Poista
 9. samaa mieltä kuin muut, ehdottomasti muutkin aihealueet passaa! ruoka, sisustus ja lapset (oma typy 1,3 v.) kiinnostaa paljon! Sun kirjoitustyyli on loistava ja joulukalenteria odotan innolla. Mut älä stressaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän olla stressaamatta :). Ja kiitos kehuista.

   Poista
 10. Olen Hannelen kanssa samaa mieltä.
  Harrastuksen suhteen on hyvä muistaa, että sitä ei tarvitse suorittaa. Suoritamme elämässämme muutenkin jo aivan liikaa asioita, joiden oikeasti kuuluisi olla henkireikiä ja sielun ruokaa. Harrastusta voi harjoittaa siinä muodossa, kun se tuntuu hyvältä. Siksi sitä alunperinkin on ruvennut harrastamaan.
  Jos tekee mieli kirjoittaa sisustuksesta, niin go for it!

  VastaaPoista
 11. Taitaa olla jotain epidemiaa liikkeellä, koska samaa blogidepistä on tullut jo jonkun aikaa podettua. Mutta tässä seitsemän bloggaamisvuoden aikana olen huomannut, että se kuuluu vain asiaan. Välillä on intoa täynnä ja ideoita riittää, välillä ei kulje yhtään. Aina tämä masennuskausi on kuitenkin ohi mennyt. Syksy on aika yleistä aikaa potea tätä. Kyllä nuo lyhenevät päivät, pimeys, ja ankean sateiset kelit laskevat vireystasoa. Uskon, että itse piristyn tässä pikkuhiljaa jouluvalmistelujen alkaessa, ja varmasti sinäkin jostain taas uutta puhtia löydät. Ja muutkin aiheet ruoan ohella kiinnostavat kyllä.:)

  VastaaPoista
 12. Ja hei, sinä olet Top 100 ruokablogien kolmosena tällä hetkellä.:) Tarkoittaa siis sitä, että blogistasi pidetään paljon, oli päivitystahtisi sitten nopea tai välillä vähän hitaampikin.:)

  VastaaPoista
 13. *halaus* olet mahtava ruokablogisti, seuraan sinua innolla postasit kerran päivässä tai kerran viikossa (tai jopa kerran kuussa). Pakolla ei kannata vääntää, se tappaa viimeisenkin ilon.
  Minua ei haittaisi aihealueen laajeneminen, siinähän tutustuu vaan bloggaajaan paremmin. Mietin kuitenkin että on näitä ruokablogielitistejä joille se että ruokaan liitetään jotain aiheeseen liittymätöntä on pyhäinhäväistys... Tuntuuko sitten isolta urakalta aloittaa toinen blogi rinnalle? Joka keskittyisi muuhun ja tähän teet ruokapostauksia kun jaksat?
  Mutta minusta olisi vain mukavaa nähdä muutakin sinusta tässä blogissa että ei haittaa. :)

  VastaaPoista
 14. Samoja fiiliksiä on täälläkin oireiltu välillä kahden vuoden aikana, mutta yleensä ne menevät ohi. Jos kokkausinspis on hukassa, olen itsekin tunkenut blogiin jotain vähän aiheeseen liippaavaa joka saattaa sillä hetkellä innostaa enemmän kuin ne tutut ja turvalliset postaukset :)

  Joten rohkeasti vaan bloggaa siitä mikä innostaa sillä hetkellä itseäsi eniten, innostus ja mielenkiinto välittyy ruudun tällekin puolelle ja oli postauksen aiheena vaikka ne kissavideot niin tulevan niitäkin tänne katsomaan innokkaana :)

  VastaaPoista
 15. Jooo! Oliskin jo ihan hyvä aika tutustua naiseen siellä reseptien takana. :D Tai ainakin siihen, millasista kissavideoista se tykkää ja millaseks se kämpän sisustaa. Ja jos randomimmat aiheet keventää mieltä tällasena superpimeänä syksynä, niin eikun antaa palaa vaan!

  Ja samankaltaista fiilistä itekin kyllä huomannu.. sellaset aiheet, joista ois ennenmuinoin ehkä innostunu bloggaamaan, ei vaan tunnu tällä hetkellä mitenkään bloggaamisen arvosilta. Oonkin sit vuodattanu kuvaoksennusta Tumblr-blogiini, joka on jotenkin vähemmän vakavaa touhua. :)

  VastaaPoista
 16. Mikä ikinä tuo sinulle ilo tuo todennäköisesti myös lukijoillesi iloa!

  VastaaPoista
 17. Luen blogiasi varmasti jatkossakin! Mukavaa lukea ystävän kuulumisia koski ne sitten sisustusta, ruokaa, vauvajuttuja tai mitä vaan. (Kissavideoita en lupaa katsoa, tulee ihottumaa...)

  VastaaPoista
 18. Kiinnostaa!
  Ainakin itse blogeja lukiessani olen utelias ihmisistä tekstin takana. Tekstistä kyllä huomaa, jos kirjoittaa aiheesta joka nappaa. Oikeastaan enemmän on merkitystä tekstin mukaansatempaavuudella kuin aiheessa pysymisellä :) tilanteet elää.

  VastaaPoista
 19. Aina ei vaan jaksa. Kuule Mariseni, kirjoitat juuri niistä asioista, jotka tuovat sinulle iloa. Kyllä ne lukijatkin matkassa pysyvät, mutta ennen kaikkea pysyy tekemisen ilo. Takana on ehkä kiireisin syksy vuosiin ja blogi ihan hunningolla. Sitten välillä tulee onnistunut kuva ja kiva postaus, sitten taas muistaa, miten mukavaa onkaan blogata. Täällä saattaa tosin olla hiukan hiljaista, koska seuraavat viikot eletään ilman keittiötä ;-)

  VastaaPoista
 20. Kuule, blogi elää ja kasvaa ja kehittyy. Kissavideot on mun makuun vähän radikaaleja, mutta muuten sekaan mahtuu kyllä varmaan yhden kuvan ja kolmen sanankin postaukset tyyliin avattu pilttipurkki ja lause; Äiti on väsy. Tai punatulkku lintulaudalla, tai talia valuttava kynttilä tai vaikka uuden sistuskaupan osoite vinkkinä. Ei kangistuta kaavoihin.
  Ja sun ihanan blogin sielu olet SINÄ, se on ainoa mikä määrittää sisällön, ei tässä mitään profiloitumisia kannata mietiskellä!

  Nanna

  VastaaPoista
 21. Juu, ehdottomasti koko elämä blogiin vaan. :-)

  VastaaPoista
 22. Kyllä vain passaa =o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MIKSI MUN EILISET VASTAUKSET EIVÄT NÄY TÄÄLLÄ? Höh. En varmana kirjoita niitä uudestaan, joten yleisesti: kiitos ihanat! Kyllä tämän vudatuksen ja teidän tsempin jälkeen jaksaa taas blogata :)

   Poista
 23. Oletko katsonut löytyykö vastaukset roskapostin puolelta? Jossain vaiheessa blogger tykkäsi ainakin minun kommenttejani heittää aina roskaposteihin. Nyt se on onneksi vähentynyt.:)

  VastaaPoista
 24. Joo sisustuspostauksille ja kissakuville ja videoille. Joulupostauksia odotellen . Heinisi

  VastaaPoista
 25. Blogiasi aika pitkään (~pari vuotta) seuranneena olen tykännyt siitä ennen kaikkea ruokablogina. Ruokablogiin voi mielestäni kuulua myös ruoan ympärillä kulkevat aiheet, kuten kodin sisustusjutut ja kauniit kipposet ja sellaiset. Itse en henkilökohtaisesti pidä vauvoista ollenkaan, joten vauvablogit jätän lukematta. Mielestäni bloggaamisen sisältöä ei tulisi kuitenkaan kysellä edes lukijoilta, sillä hyvä blogi varmaan rakentuu siitä, mikä on itselle kaikkein tärkeintä. Lukijoita tulee ja menee.

  VastaaPoista
 26. Et ole ainakaan yksin Mari! Tämän seitsemän vuoden aikana olen kahteen kertaan harkinnut tosissani blogin lopettamista. Ensimmäisen kerran kun syömishäiriö meinasi nostaa päätään atkins-sekoilun takia ja toisen kerran Minin vauvavuoden aikana.

  Masis on mennyt ohi kun olen pitänyt vähän etäisyyttä ja ajatellut että teen sen mitä jaksan ja mistä jaksan innostua. Inspiraatio on sitten aina onneksi löytynyt taas jonkun ajan kuluttua. Joka vuosi olen pitänyt lomaa blogista koko heinäkuun. Mitään pahaa ei ole tapahtunut.

  Jos on ollut muuten vain taukoa ja jumissa niin olen postannut _jotain_. Vaikka sitten se kuva ja sanon että nyt ei lähde. Pelkästään sen toteaminen ääneen yleensä helpottaa. Tai joskus kirjoitan "vain reseptin" jos ei tunnu että on oikeasti mitään muuta sanottavaa tai aina ei vain jaksa.

  Ei kannata vertailla muihin eikä liikaa miettiä mitä muut ajattelee; bloggaajat, lukijat tms. Blogihan kietoutuu sinun ympärille joten se mikä ilahduttaa sinua, ilahduttaa varmasti muitakin (niinkuin joku tuossa ylempänä jo totesikin)..

  Tsemppiä perhearkeen. Mullakin hulabaloo alkamassa taas keväällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet meinannut lopettaa VASTA kahdesti? Mulla tuo luku on varmaan kaksikymmentä, mutta onneksi itseilmaisuntarve on niin kova, että eihän mua oikeesti saa täältä blogistaniasta pois kulumallakaan :D.

   Depiksen ääneen myöntäminen tosiaan auttoi, sillä päässäni surraa taas vaikka mitä ideoita :)

   Kiitos kommentista. Viisaita sanoja Jenni! Ja tsemppiä hulabaloo-kevääseen! Nauti omasta ajasta nyt, kun vielä voit ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...