maanantai 8. elokuuta 2011

Gaijin


Viikko sitten elettiin onnen päivää, jonka kaksi insinööriä kruunasi istahtamalla ravintola Gaijinin pöytään. Matka sinne olikin pitkä kuin piina, sillä muistan herätelleeni Gaijin-kiinnostustani jo äitienpäivälounaalla.

Gaijin on ravintola Farangin pohjoisaasialaista ruokaa tarjoava sivukonttori Bulevardilla ja aion nyt röyhkeästi spoilata paikan pidemmän maistelumenun herkut ja ällötykset. (Älkää ymmärtäkö väärin - kokonaisuus oli aivan ihana, mutta pitihän sieltä seasta löytyä myös se kokonainen rapu kuorineen ja kampasimpukat, joiden kohdalla makunystyröilläni on hienoinen aukko). Annokset ovat tarjoilujärjestyksessä ja kuvat äärettömän huonoja ilta-auringosta johtuen. Ei heikkohermoisille saati nälkäisille!

Mussel - vihersimpukkaa, soija-yuzu dressing, pomeloa, gari-inkivääriä

Vege Bun - jotain sientä, pikkelöityä kurkkua, pehmeää leipää (ja maailman parasta japanilaista majoneesia?)

Sashimi - en edes muista, mitä kaloja tässä oli lohen lisäksi

Foie & Unagi - glaseerattua ankeriasta, tofua, nori-leipää

Grilled octopus - grillattua mustekalaa, yuzu-hunaja dressing, tomaattia (hyvin vähän)

Joku ravun raato - inhoan näitä (ei alkuperäisessä menussa)

Scallops lemon & wakame - paistettuja kampasimpukoita, sitruuna-wakame dressing
 Grillattua voikalaa, parsaa ja retiisiä kermaisessa inkiväärikastikkeessa (ei alkuperäisessä menussa)
 Sake blueberry - sake-mustikkasorbettia, vaniljalla maustettua limecremeä, sitruunamelissaa

Kun haluatte kuitenkin tietää, niin rakastuin tuohon pienen pienen pitaleivän näköiseen "buniin", ensimmäisenä tarjoiltuihin sinisimpukoihin sekä mustikkaiseen jälkiruokaan, mutta sehän ei yllätä ihmiseltä, joka laivan buffetissakin syö ainoastaan alku- ja jälkiruokapöydistä. Tilasin menun lihattomana ja kanattomana ja sain kyllä yllättyä iloisesti siitä, miten hyvin nuo raaka-aineet oli korvattu muulla. Jotakuta voi kiinnostaa sekin, että tuon menun saa tilattua myös täysin vegaanisena.

Ei varmastikaan ole reilua on verrata Gaijinia jatkuvasti Farangiin, mutta itse pidin tästä pohjoisaasialaisesta enemmän. Tila Bulevardilla on idyllisempi ja tyylikkäämpi, joskin Farangissa haitannut häly ja meteli ovat seuranneet sinnekin. Viinilista luistelee samoilla urilla kuin Farangissa, mutta ruoka vaikutti olevan makumaailmoiltaan monipuolisempaa, joskin sitruunaruohon puutteen takia vähän miedompaa.

Kaiken kaikkiaan tykkäsin ja punonkin jo juonia, joilla pääsisin Gaijiniin uudestaan.

Onko muilla jaettavia kokemuksia Gaijinista?



5 kommenttia:

  1. ei ole kokemuksia jaettavana, vielä! farangin vegaanimenu oli kyllä niiiin hyvä, että täytyy se tännekin mennä testaamaan. jahka tässä nyt ehtii. kiitos raportista!

    VastaaPoista
  2. Ellu, sinne vaan!

    Ihan vähän harmittaa, etten ole kokeillut kummassakaan täysin vegaanista menua. Ovathan nuo kalallisetkin olleet hyviä, mutta kun nuo ravut ja kampasimpukat...... Niitä on AINA.

    VastaaPoista
  3. Tässä meidän kokemukset:
    http://dinner4u.blogspot.com/search/label/Gaijin

    VastaaPoista
  4. Kuvat ovat ihan hienoja, miksi turhaan olla niin vaatimaton :)

    Mita muuta Kaakkois-Aasian keittosta voi odottaa kuin rapuja ja kalanpaita? Onneksi ette sentaan saaneet kananvarpaita.

    Kokemusta ei ole Gaijinista, mutta viimeviikkoisella suomenvierailulla tuli kaytya Farangissa, koska niin monet ovat sita kehuneet. Melun maarasta olen samaa mielta, varsinkin kun vieressamme aluksi oli lapsiperhe, jonka taaperoikainen sai kymmenia minuutteja kestaneen raivari/itkukohtauksen. Akustiikka jotenkin viela korosti sita. Ruoka oli varsin suomalaiseen/lansimaiseen makuun sovitettua, hyvaa ja huolella laitettua mutta 'easy pleaser' --- aarimaut oli kylla jatetty Kaakkois-Aasiaan.

    VastaaPoista
  5. Hei tei! Mukavaa kun kommentoit :)

    Toki tiedän, että Kaakkois-Aasiassa ravut ja muut oudot ruuat ovat SE juttu, mutta onneksi Gaijinissa (kuten Farangissakin) saa myös valita, tilaako niitä vai jotain, mistä todella pitää. Olisin voinut tunnistaa ällötykseni etukäteen ja tilata ihan vegaanisen menuun. Onneks kananvarpaita ei sentään näkynyt :D

    Itse pidin tosiaan enemmän Gaijinin makumaailmasta. Hyvin länkkärimakuun sovellettuja ruokiahan sieläkin on, mutta maku niissä oli silti monipuolisempaa, kuin sitruunaruoho-pähkinä-korianter-painotteisessa Farangissa. Kokeilkaa ihmeessä seuraavan kerran Gaijinia :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...