keskiviikko 17. elokuuta 2011

Kultsi, kutistin kakarat


Kaksi litraa kantarelleja kutistui 16 tunnissa kahteen desiin kuivattuja kultahippuja, kun uuni säädettiin vajaaseen 50 asteeseen ja uunin luukku jätettiin raolleen. Mitä pienemmiksi sudilla putsatut kaunokaiset leikkaa, sitä nopeammin ne kuivaa. Missään nimessä sieniä ei kannata huuhdella vedellä ennen kuivamista, sillä kaikesta ylimääräisestä nesteestähän on tarkoitus päästä eroon.

Miksi kuivaminen kannattaa? No siksi, että sittenpähän ei tarvitse itkeä koko talvea, kun kuivatut sienet maksavat hunajaa ja seuraaviin kantarelleihin on aikaa vielä se puoli vuotta.


4 kommenttia:

 1. Mulla on kuivumassa korillinen mustia torvisieniä lämmönjakohuoneessa =o)

  VastaaPoista
 2. Just laitoin kuivattuja kanttarelleja lasipurkkiin. Mä kuivasin pikkaraiset jääkaapin päällä, ritilälle asetetuttujen talouspaperien päällä. Kuivuivat useita päiviä, mutta tulipahan tuollekin tilalle käyttöä.

  VastaaPoista
 3. Hanna: jotain hyötykäyttöä lämppärillekin :D

  Merituuli: oon kans miettinyt tuota jääkaapin päällä kuivaamista, kun jostain siitä luin. Ehkä kokeilen sitäkin jatkossa juuri pienempien erin kanssa :)

  VastaaPoista
 4. Minä ajattelin myös kuivata jääkaapin päällä (tatteja, tosin), kun kuulin, että kiertoilmattomassa uunissa lämpötila nousee helposti liian korkealle. Jääkaapin päältä ei kaikkiruokainen kissakaan niin helposti pääse maistelemaan niitä kesken kuivauksen :´D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...