tiistai 25. lokakuuta 2011

Tallinnan lokakuu

Hei kävin siis Tallinnassa!Tällä kertaa reissu ei tosin sujunut aivan kuten Strömsössä. Olin bookannut hyvissä ajoin tuttavan suosituksesta huoneen Unique Hotelssista läheltä Tallinnan vanhaakaupunkia, mutta kun saavuimme tuohon persoonalliseen majaan, kuulimme huoneemme joutuneen tuplabookkauksen uhriksi. Mahtavaa. Valinnanvaran puuttuessa suostuimme siirtymään toiseen, yhtä tähteä laadukkaampaan hotelliin, mutta myönnän huumorintajuni loppuneen siinä vaiheessa, kun ymmärsin tämän kakkosmajamme sijaistevan jollain jumalan hyllkäämällä pientaloaueella taksimatkan päässä Tallinnan keskustasta. Eikä se huonekaan nyt ihan tähtiensä arvoinen ollut. Mah-ta-vaa.  Ja jottei etukäteen punomani suunnitelmat olisi vahingossakaan toteutuneet, onnistuin vielä hävittämään paksun nipun ennen matkaa kasaan haalimiani ravintolavinkkejä. Byhyy!

Ja siitä se idea lempiravintolaani Elevanttiin siirtymisestä sitten lähti.  Hyvä ruoka, parempi mieli.

Elevantin kasvisruuat ♥

Sen enempää en tekemisistämme Tallinnassa ajatellut tällä kertaa avautua, mutta pakko lisätä yksi ravintolavinkki. Vaikka kadotinkin kaikista kiinnostavimpien ravintoloiden sijainnit, saan kiittää Tallinnan pienuutta siitä, että ainakin yksi niistä osui nenäni eteen ihan sattumalta. Herkun ja koukun Ellun suosittelema Von Kral´s Garden nökötti nimittäin sympaattisena yhdessä vanhankaupungin kivijaloista ja hurmasi hintatasollaan, joka koostui mm. 4 euron pääruuista. Lottovoitto! Tilasin alkuun savujuusto-tomaattikeiton (2,50€), pääruuaksi lohispelttipastan (4€) ja jälkiruuaksi creme bruleen, enkä ihan äkkiä keksi kokonaisuudesta muuta vikaa kuin liian pienen vatsani. Suosittelen!

 


Tällainen pikakatsaus tällä kertaa. Sen vain vielä sanon, että jos en vihaisi Itämeren viinarallilauttoja näinkin antaumuksella, voisin helposti nimittää Tallinnan yhdeksi lempikaupunkilomakohteekseni.

Onko muita Tallinnaan hurahtaneita?

6 kommenttia:

 1. kiva, että vinkistä oli hyötyä! ja kyllä, tallinna on mahtava. marraskuussa olisikin itse asiassa hyvää aikaa piipahtaa sillä puolen merta jälleen...

  VastaaPoista
 2. vau mitä kuvia! iso vau!

  VastaaPoista
 3. Miekin haluaisin vielä ennen joulua nuuhkimaan sitä Raatihuoneentorin joulumarkkinoita, mutta saapi nähdä, riittääkö kalenterin rahkeet!

  Ja kiitos Merkkari! Jaksan itsekin iloita melkein päivittäin siitä, että hankin viimein kesällä sen järkkärin :)

  VastaaPoista
 4. Minäminä Tallinnaan ja erityisesti Aediin (Von Kral´s Garden) hurahtanut! :) Kävin kesällä ensimmäistä kertaa elämässäni Tallinassa (melko häpeällistä) ja tahdon kyllä uudestaankin. Harmillisesti asun niin kaukana Tallinnan laivoista että valitettavan harvoin saa aikaiseksi Helsinkiin lähdettyä.. :/

  VastaaPoista
 5. Miten upeita kuvia! Suu auki lommollaan ihastelen.. Muutenkin mukava postaus reissusta :)

  VastaaPoista
 6. Luumukka: anteeksi, että vastaamisessa vähän kesti. Tallinna on varmasti ehdoton kesäkaupunki, mutta toimii myös muina vuodenaikoina (nolona täytyy myöntää, etten ole kerennyt sinne ikinä kesällä...). Toivottavasti pääset sinne joskus taas uudestaan :)

  Pikku Leijonan Emäntä: voi kiitos :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...