sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Gratinoidut viikunat

Suhteeni viikunoiden kanssa on ollut katkolla siitä lähtien, kun huomasin pystyväni juuri ja juuri pitelemään tuoretta hedelmää käisissäni ilman aivasteluja ja silmien kirvelyä. Onneksi allergiani ei ulotu kuivattuihin, saati hillotettuihin viikunoihin. Eikä uunitettuihin! Aaaah, pelastus!


Nakkasin nämä viikunat uuniin sinihomejuuston kanssa, kuten uusin Glorian Ruoka & Viini kehotti sivuillaan tekemään. Lopputulos: minä tykkäsin, Tuomas ei. Fiilis oli vähän sama, kuin tässä päärynä-aurajuustopiiraassa, eli makean ja suolaisen sekasorto. Luulenpa, että tämä combo sopisi silti  mahtavasti sormisyötäviksi pikkujoulujuhliin!

STILTTONILLA KUORRUTETUT VIIKUNAT (8 kpl)

4 viikunaa
2 tl valkoista balsamiviinietikkaa
2 tl oliiviöljyä
100 g stilttonia tai muuta sinihomejuustoa
3 tl juoksevaa hunajaa

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Huuhtele ja puolita viikunat. Leikkaa tarvittaessa pohjasta pieni pala pois, niin saat viikunat pysymään tukevasti vaaka-asennossa. Laita viikunat leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Pirskota viinietikkaa ja öljyä päälle. Leikkaa juusto paloiksi ja laita palat viikunoille.
3. Kypsennä uunissa noin 8 min tai kunnes viikunat ovat lämmenneet. Nosta viikunat lautaselle ja valuta hunajaa päälle. Tarjoile lämpiminä.

Ohje: Glorian Ruoka&Viini 8/2011


2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä, mutta olisiko tuo juusto kuitenkin stilton. :)

    VastaaPoista
  2. Ohops! Kiitos huomautuksesta :D.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...