maanantai 2. huhtikuuta 2012

Kolme aamiaista päivässä

... eli kuinka kuluttaa yhden pidennetyn viikonlopun verran aikaa Itä-Berliinin verkkaassa ilmapiirissä.


Ystäväni Laura täytti jokin aika sitten 27 vuotta. Ei kovin merkityksellinen ikä, mutta siitä voi tehdä sellaisen juhlistamalla asiaa lempikaupungissani. Eihän tämä ollutkaan kuin vasta kolmas vierailu Berliinissä viimeisen 14 kuukauden sisällä ;)

Valitettavasti reissuani sabotoi tällä kertaa korvia särkevä flunssa (yyh ne lennot), joka sai vielä voimia vähän huonosta hostellivalinnasta. Tai siis, majapaikan sijainti keskellä Kreuzbergin sydänmaata oli kyllä mahtava, mutta tunnelmassa oli puutteensa huonenaapureiden pidettyä käytävillä jotain sikabileitä klo 00-04 välisenä aikana. Hei oikeesti, te olitte Berliinin Kreuzbergissä. Eikö todellakaan ollut muuta paikkaa juhlia kuin hostelli?


Mutta sitten reissun parhaimpaan antiin. Otsikosta voikin päätellä, että mitään muutahan me emme todella tehneet, kuin syöneet (aamiaista). Haittaakse?

Kaupungin uusimmat ravintolasuosikit:
 • Beteau Ivre (Oranien Str. 18, U Kottbusser Tor) Vaihtoehtoväen perinteikkään baarikadun mukavampia kuppiloita, josta saa aamiaista ja lounasta kello 16:sta ja iltaisin tapaksia. Me tosin taisimme vetää tapaksia myös aamiaiseksi. Oho. Mutta kerrankos sitä syö kilon juustoa aamu yhdeltätoista.
 • Morena (Wiener Strasse 60,  U Görlitzer Bhf) Aamiaista. Aamiaista. Jos jokin kaupunki on pyhitetty kiireettömän aamiaisen nauttimiseen, niin se on Berliini. Tämän postauksen kolmanneksi ylimmässä kuvassa esiintyy Morenan kasvisaamiainen.
 • Atlantic (Bergmann Str 100, U Mehringdamm) Bergmannsrassen suosikkipaikkoja, jossa on mukava katsella kadun vilinää ja nautiskella auringosta. Ja hei: terassilla syötyä aamiaista maalisuussa, whohoo!
 • Café Morgenland (Skalitzer Str. 35, U Görlitzer Bhf)) Ihana ihana viikonloppubrunssibuffetti, jonne viisaammat varaisivat pöydän etukäteen. Meillä kävi todellinen munkki, kun onnistuimme saamaan istumapaikat lennosta. Hintakin taisi olla jokin hyvn hillitty 10 euroa jos sitäkään.
 • Yellow Sunshine (Wiener Strasse 19, U Görlitzer Bhf) Kuuluisa kasvispikaruokala, joka on pakko testata. Paikan purilaiset eivät juurikaan häviä helsinkiläiselle Vegemestalle, mutta erilaisten (soija)pihvien valikoima on huumaava. Ja huom, täällä EN syönyt aamiaista!
 • Tiki Heart Café  (Wiener Strasse 20, U Görlitzer Bhf) Käytännössä Morenaa vastapäätä ja Yellow Sunshinen vieressä sijaitseva järjettömyys, joka on sisustuksessaan ja yleisessä habituksessaan onnistunut yhdistämään punkin, Elviksen ja Hawaijin. Aamiaista tarjoillaan kello 17:sta asti (kts. kuva lautasen kokoisista mustikkapannukakuista), minkä jälkeen menu muuttuu rokkilegendojen mukaan nimetyiksi burgereiksi. Myös paikan cocktailit havaittiin päteviksi.
 • Frittersalon (Boxhagener Straße 104, U Frankfurter Tor) Nälkäkiukkua helpottava (pika)ruokala ihan kilpailukykyisillä kasvisburgereilla (kuva yllä) ja ei niin voitokkailla vegaanisilla currywursteilla (kuva alla). 
Vanhempia ravintolavinkkejäni löytyy täältä.


♥ ♥ ♥
Rakastan tuota kaupunkia!

Aiemmista Berliinin matkoistani on koottu kuvia tänne ja tänne.

Pssst.  On pakko antaa vielä kunniamaininta meidät kotiin lennättäneelle AirBalticille, jonka kyydissä niin me kuin ruumaan menneet matkatavarat suoriuduimme onnistuneesti koneen vaihdosta Riiassa. Ei siinä muuten mitään, mutta vaihtoaikaa oli vain 35 minuuttia. Woaah!


12 kommenttia:

 1. Berliini <3. Ihan minunkin suosikkikaupunkejani, mutta valitettavasti vakituinen matkaseurani hinkuu aina uusiin kaupunkeihin eli olen päässyt sinne ihan liian harvoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta taas tuntuu nyt, että vaikka Berliini rakastettava kaupunki onkin, voisin välillä matkaustella muuallekin :D. Minimoisin edes kertaan per vuosi. Pelkään, että kyllästyn siihen pian (aika absurdi ajatus sinänsä). Ja olisi kiva nähdä niitä muitakin kaupunkeja :)

   Poista
 2. Oi, kiitos! Paljon uusia paikkoja mulle. Ja hirvee matkakuume. Toi mustikkapannarin koko vetää hiljaiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja meistä kolmesta kaksi tilasi pannarit vielä tuplana, kun ajateltiin, että ne on sellaisia pieniä :D. Tuli ähky.

   Pyörittiin tällä reissulla pitkälti samalla alueella Kreuzbergissä, joten useimmat ravintolavinkeistä ovat lähes vierekkäin. Ensi kerralla haluan majapaikan kyllä Mauerparkin lähettyviltä, koska olisi kiva tutkailla sitäkin aluetta enemmän.

   Poista
  2. Hehee, pidän mielessä tuon että ilman tupla-annostakin pärjää. Mä olen aina asustellut reissuilla justiinsa siellä Mauerparkin huudeille, tuolla alla olevalla firmalla on edullisia ja kivoja apartmentejä. Ainakin nämä Prentzlauer Bergin asunnot ovat hyviksi havaittu:

   http://www.tc-apartments-berlin.de/en/Default.aspx

   Pitää puolestaan itse tutustua Kreuzbergiin ensi kerralla paremmin!

   Poista
  3. Hei kiitos paljon tuosta linkistä :). Tuli tarpeeseen!

   Poista
  4. Nuo meidän jäätävän kokoiset annokset eivät siis olleet tilattu tuplana, vaan Krista otti oman annoksensa PUOLIKKAANA. :D

   Poista
  5. Ai niinkö se meni :)

   Poista
 3. Yellow Sunshinessa oli kyllä vaikuttavat valikoimat!

  Rakastan kans. Kiitos uusista vinkeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämmentävää, että voi olla kana-, pihvi- ja vissiin jopa kalahampurilaisia, jotka on kaikki kuitenkin vegaanisia ;)

   Poista
 4. Ah Berliini <3

  Haluaisin niin paljon matkustaa sinne :)

  Se näyttää ihan minun kaupungiltani.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...