sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Punajuurihummusta, sienisalaattia ja täytettyjä lettuja

Päivän teemaan olisi kuulunut silli ja kuravesi, mutta armahdan teidät ja jätän jopa huonon huumorin aprillipilat kertomatta (sillä myönnän harkinneeni pientä lihansyöntihuijausta ja revittelyä hunajamarinoiduilla broilerisuikaleilla, eh). Saatte sen sijaan taivaallisen hyviä suolaisia lettuja, joiden ainoa vika on niiden vääjäämätön ylensyönti. Täytteinä nautittiin tällä kertaa Nellen paljon hypettämää punajuurihummusta, sekä blinipöydässämme aiemmin vieraillutta sienisalaattia. Kumpanenkin erittän hyviä ellei täydellisiä. Suo-sit-te-len.


PUNAJUURIHUMMUKSELLA JA SIENISALAATILLA TÄYTETYT SUOLAISET LETUT (n. 8 lettua)

Letut:
5 dl maitoa
2½ dl vehnäjauhoja
2 munaa
½ tl suolaa
2 rkl sulatettua voita


Sekoita ainekset keskenään ja jätä turpoamaan noin puoleksi tunniksi. Paista letut rasvatulla kuumalla pannulla kummaltakin puolelta. Tarjoa joko heti tai siirrä esilämmitettyyn uuniin odottelemaan.

Sienisalaatti:
suolasieniä
sipulia
smetanaa
(ruohosipulia)

Liota suolasieniä vähintään puoli tuntia, jotta enin suola  irtoaa niistä. Valuta vesi pois lävikössä ja painele sienistä loput nesteet pois käsin. Sekoita sienet, hienonnettu sipuli ja smetana keskenään ja nosta jääkaappiin tasaamaan makuja.

Punajuurihummus:
1 tlk (eli n. 400 g) esikeitettyjä kikherneitä
4 keitettyä punajuurta
n. 0,5-0,7 dl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 pieni sipuli lohkottuna

n. 0,7 dl tahinia
1/2 sitruunan mehu tai loraus vaaleaa balsamicoa
n. 1-1,5 dl vettä (tai kikherneiden keitinlientä jos keität herneet itse)
suolaa


Kuori punajuuret ja lohko ne yleiskoneen silppuriosaan tai sauvasekoittimen mentävään kulhoon. Laita silppuriin myös kikherneet, valkosipuli, öljy, sitruunan mehu ja tahini. Varaa vesi valmiiksi kannuun tai mittaan ja käynnistä yleiskone. Kun tahna muotoutuu, lisää vettä sen verran että se juuri pyörii koneessa ja on sopivan paksua. Lisää lopuksi käsin sekoittaen suola.

Punajuurihummuksen ohje: Siskot Kokkaa -blogi





6 kommenttia:

  1. Kiitoksia, ohje vaikuttaa jo pelkän lukemisen ja herkullisten kuvien perusteella aivan ihanalta! Printtasin sen saman tien kokeiltavien herkkujen jonoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa, kiitos vaan. Tämä oli kyllä todella hyvä combo ja kerrankin jotain uudentyyppistä syötävää. Täällä ei ainakaan oltu syöty suolaisia lettuja aiemmin - muuta kuin blinien muodossa :).

      Poista
  2. Tuo punajuurihummus on kutkutellutkin minuakin jo hetken. Näyttää niin hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan super-hyvää, eli kannattaa kokeilla! Vähän niinkuin punajuuripestoa, mutta paaaaaljon parempaa :)

      Poista
  3. Kiva kun tykkäsit sinäkin ;) Meillä on tosiaan tehty jo useampi satsi peräkkäin - se hummus sopii nin moneen paikkaan. Mutta nyt tulee taukoa, lupaan! ;) Täytyy kokata jotain muutakin vaihteeksi;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Itsekin olen tuhonnut sitä jo ruisleivän kaverina ja lounassalaatin lisukkeena. Ja sitä tulee muuten PALJON. Vieläkin on varmaan puolet käyttämättä tuosta yhdestäkin satsista :).

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...