maanantai 30. heinäkuuta 2012

Saariston Slow Sunday

Noniin, se siitä sitten! Lomat on lorvittu ja ihana syksy saa tulla! Ja josko tämä blogikin heräisi pikkuhiljaa apatiastaan. Tsempataan yhdessä sitä jaksamaan.


Ehdin lyhyen lomani aikana niin läkähtyä helteisessä Kreikassa kuin jäätyä flunssaisena kotisohvalla, mutta mahtui siihen väliin onneksi vähän muutakin. Syödäkin ehdin ja heinäkuun herkullisimmaksi appeeksi nousikin tämä blogitoverini Sarin kanssa nautittu Saariston Slow Sunday Brunssi.

Saaristo sijaitsee Helsingin edustalla pienessä saaressa, jonne kuljettava lautta noutaa asiakkaat Olympiaterminaalin kupeesta. Merellisen ravintolan hulppeat kulissit ovat keränneet itseensä juhlavaa historiaa jo yli sadan vuoden ajan ja interiöörin elegantti ilmapiiri toistuu myös tarjoiltavassa ruuassa. Ei ihme, että tunsin itseni lievästi alipukeutuneeksi lampsittuani saliin sinisissä Hai-saappaissa (noku satoi!).


Saariston sunnuntaibrunssi koostuu harkitun kompaktista seisovasta pöydästä, jossa määrä on korvattu laadulla.  Vai miltä kuulostaa esim. akvaviittigraavattu lohi ja marinoidut kurkut, smetanasilakat ja siianmäti, sherrysilli, raikas vihreä salaatti ja koivunmahlavinegrette, tai katajasavustettu lohi ja tumma tillinsiemenkastike? Jälkiruokapöydän komeudesta vastasi suklaalähde, johon sai dipata keksejä, makeisia ja hedelmiä.  Buffan omaksi ruokalemppariksi nousi paahdetut punajuuret pinjansiemenillä ja vuohenjuustolla, jotka olivat silkkaa makuaistin hemmottelua. Niiden respetin jos saisin, niin onnellinen olisin.


Saariston sunnuntaibrunssia tarjoillaan vielä syyskuun 2. päivään asti ja hintaa buffalla on 32€ + 5€ venekuljetusmaksu. Kohtuullista tasoonsa nähden. Seuraavaksi on testattava Saaiston a la carte!

Psssst. Myös Avec Sofé on vieraillut Saaristossa, mutta hieman toisenlaisissa merkeissä. :)


2 kommenttia:

  1. Oli kyllä hyvvää! Inspiroit muakin taas pitkästä aikaa kirjottaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se punajuuriMMMMMMMMM. Ja hyvä homma!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...