keskiviikko 4. syyskuuta 2013

SMOKED TOMATO NACHOS


Tein eilen jotain överihyvää. Se ei ole kuvan mustapapukeitto, joka keskinkertaisuudellaan ei ansaitse tulla edes blogatuksi, vaan nuo oheisrouskuviksi valmistamani nachot. Uh huh. Eli pidemmittä puheitta: NÄITÄ KANNATTAA KOKEILLA.


TOMAATTI-NACHOT (neljälle)

 

2 tortillaa (mieluiten maissisia, mutta hätätapauksessa vehnäisetkin käy)
kasvisöljyä uppopaistamiseen
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
½ tl savupaprikajauhetta
2  isoa tomaattia
3 rkl tomaattipyrettä
tuoretta korianteria
40 g cheddaria

Aloita nachoista. Leikkaa kumpikin tortillalätty 8 osaan. Kuumena öljy pannussa ja uppopaista tortillasiivuja kunnes ne ovat rapeita ja ruskistuneita. Nosta nachot reikäkauhalla talouspaperin päälle.

Valmista salsa. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynsi. Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipuli, valkosipuli ja savupaprikajauhe, tomaatti ja tomaattipyre. Kypsennä 4 - 5 minuuttia, kunnes sipulit sipulit ja tomaatit ovat pehmenneet. Lisää hienonnettua korianteria ja tarkista maku.

Lusikoi pari teelusikallista salsaa jokaisen nachon päälle. Raasta salsan päälle hieman cheddaria. Paista nachoja grillivastuksen alla hetki, eli niin kauan että juusto sulaa, Tarjoile välittömästi esim. hyvän meksikolaisen keiton kanssa.


6 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä nachoja!! :) laitanpa reseptin talteen, jospa vaikka minäkin kokeilisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla ja tuplata saman tien resetin määrät. Näitä nimittän menee ;)

      Poista
  2. Tykkään. Vaikka onkin vähän näpertelyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On vähän näpertelyä juu. Mutta ei kuitenkaan liian vaativaa, ainakaan jos rinnalle keittelee vastapainoksi helpon papusopan. :)

      Poista
  3. Tosi ihanan näköisiä. Mutta mitä ihmettä tapahtui sun papukeitolle? Sopa Conde eli mustapapukeitto on yksinkertaista mutta tosi hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkö, tein sen sillä sun blogista löytyneellä ohjeella, mutta aloin säätää omiani. Lisäillä vettä ja mausteita jne. Ei hyvä. Olisi pitänyt pitäytyä alkuperäisessä ohjeessa! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...