maanantai 28. lokakuuta 2013

PACCHERI CON SALSA DI POMODORO E FUNGHI

Muistatteko tuon mainitsemani ison, putkilomaisen kuivapastalaadun, jota noukin säkillisen mukaani Hellan & Herkun hyllystä? Nyt löysin sille nimenkin: paccheri. Tiedon antoi Saku Tuomisen pastaraamattu Aglio & Olio, josta äkkäsin myös tämän mielettömän tomaattisen sienikastikkeen ohjeen.


Suomalaisena olen tottunut syömään sienet joko kerman, voin tai öljyn kanssa, mutta Italiassa tatteja ja tomaattikastiketta yhdistellään yleisesti. Kuivattuja tatteja voit löytää hyvin varustetuista ruokakaupoista tai sienestää ja kuivata itse. Tärkeintä on, että liotat sienet huolellisesti vedessä ennen käyttöä, ETKÄ HEITÄ NESTETTÄ POIS. Vesi, jossa tatit on liotettu, kannattaa aina hyödyntää, sillä siinä on makua lähes yhtä paljon kuin itse sienessä. Ennen käyttöä se kannattaa kuitenkin suodattaa  esimerkiksi suodatinpussin läpi, sillä sienistä saattaa irrota hiekkaa ja muuta likaa.

Tämä tomaattisen sienipastakastikkeen resepti on Aglio & Oliolle tyypillisesti melko suurpiirteinen, mutta etteköhän te selviä siitä, jos kerta minäkin ;).

TOMAATTINEN SIENIKASTIKE PASTALLE


Kuivattuja tatteja
Sipulia
Valkosipulia
Varsiselleriä
Porkkanaa
Tuoreita sieniä, esim. herkkusieniä
Tomaattipyreetä
Kupillinen sienten liotusvettä
Tölkkitomaatteja
Punaviiniä
Meiramia
Suolaa ja mustapippuria

Liota kuivattuja tatteja vähintään 30 minuuttia. Kaada liotusvesi esim. suodatinpussin läpi ja säästä.

Pilko valkosipuli, sipuli, selleri ja porkkana ja freesaa niitä kunnes ne ovat pehmeitä. Putsaa ja pilko sienet. Lisää pannuun tatit ja hetken kuluttua muut sienet. Lisää tomaatipyre ja anna makujen sekoittua. Lorauta joukkoon noin kupillinen sienten liotusvettä ja anna kiehahtaa. Pilko tölkkitomaatit. Kaada punaviini ja lisää tomaatinpalat. Anna hautua noin puoli tuntia. Mausta meiramilla, suolalla ja pippurilla ja sekoita pastan (esim. paccherin tai pennen) kanssa. Viimestele annos parmesaanilla.


2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...