sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

SYNTISET NUTELLA-MUFFINSIT

Vapaapäivät ilman suunnitelmia ja tekemistä ovat petollisia. Sitä saattaa herätä aamulla vaikka orastavaan haluun aloittaa dietti, mutta mennä nukkumaan maha täynnä syntisen hyviä itse leivottuja nutella-muffinseja. Terveisin nimimerkki "Kokemusta on -84".



NUTELLA-MUFFINSIT (10-12 muffinsia)


3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripas suolaa
3 munaa
2½ dl sokeria
100 g voita
1 dl maitoa
100 g Nutellaa (tai vastaavaa halvempaa hasselpähkinäsuklaalevitettä)

Kuorrute:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
175 g Nutellaa  (tai vastaavaa halvempaa hasselpähkinäsuklaalevitettä)

Pinnalle:
hasselpähkinärouhetta

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Siivilöi jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola kulhoon. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi toisessa kulhossa.

Sulata voi. Kaada maito lämpimän voin päälle ja sekoita munaseoksen kanssa. Sekoita joukkoon sen jälkeen jauhoseos.

Täytä 1/3 kustakin muffinivuoasta taikinalla, lisää nokare Nutellaa ja lusikoi päälle lisää taikinaa. Paista uunissa n. 20 minuuttia, kunnes muffinsit näyttävät kullanruskeilta. Anna jäähtyä liinan alla tai käytä pikaisesti pakkasessa ennen kuorruttamista.

Valmista kuorrute. Yhdistä tuorejuusto ja Nutella. Sekoita, kunnes kuorrute on tasaista, pehmeää ja notkeaa. Pursota tai levitä kuorrute muffinsien pinnalle. Koristele hasselpähkinärouheella.

Ohje Johan Åkerbergin kirjasta Muffinsikirja. 






2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...