sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

VÄHÄN ERILAISET RAIRUOHOT

 Palmusunnuntai eikä itse kasvatettua rairuohoa missään? No panic! Syötävät rairuoho-kuppikakut syntyvät nimittäin alle tunnissa ja väitän, että niistä on enemmän iloa kuin siitä harvaan kasvaneesta nurmesta ikkunalaudallasi. Maukasta pääsiäistä!



RAIRUOHO-KUPPIKAKUT (12 kpl)


2 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 rkl sitrunanmehua
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ dl mantelijauhetta
2 dl kermaa

Kuorrutus:
200 g (1 rasia) sitruuna- tai vaniljatuorejuustoa
1-2 rkl sitruunamehua
1 rkl tomusokeria

Lisäksi:
Vihreitä (vohveli)strösseleitä (omani on Confetista)

Tipja ja pupuja

Vaahdota munat ja sokeri kevyesti. Lisää sitruunamehu muna-sokerivaahdon joukkoon. Yhdistä kuivat aineet. Lisää jauho-leivinjauheseosta ja kermaa vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja jaa se 12 muffinipellin koloon tai paperisiin pieniin amerikanmuffinivuokiin. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 15 - 17 min.

Valmista kuorrutus.  Notkista tuorejuusto sitruunamehulla. Lisää tomusokeri ja sekoita. Levitä kuorrutus jäähtyneiden muffinien päälle veitsellä tai pursota. Ripottele päälle ströseleitä ja koristeke tipuilla ja pupuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...