NO SIIS....
Aina ei mene kuten Strömsössä - ei
Suosittelen isosti kokeilemaan, mutta hoxhox, ne reunat kannattaa sitten todellakin sulkea kunnolla ennen paistamista ;-).
KOLMEN JUUSTON PINAATTICALZONET (10 -15 KPL)
Taikina:
2 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
Noin 5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
150-200 g tuoretta pinaattia
2 valkosipulinkynttä
Oliiviöljyä paistamiseen
200 g fetaa
1 dl raastettua parmesaania
4 (kukkurallista) rkl mascarponea
1/2 tl suolaa
1/2 tl savupaprikajauhetta
Ripaus mustapipuria
1. Valmista ensin taikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa, noin 30 minuuttia.
2. Valmista täyte. Laita huuhdellut pinaatinlehdet kiehuvaan veteen. Keitä noin minuutti. Laita siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Puristele pinaatit kuiviksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna pinaatti. Kuullota valkosipuli-pinaattisilppua pannulla muutama minuutti öljyssä käännellen. Ota pannu pois liedeltä ja murustele joukkoon fetajuusto. Lisää parmesaani, mascarpone ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
3. Painele taikinasta kuplat pois. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä. Ota muotilla (halkaisija noin 12 cm) ympyröitä. Lusikoi taikinan keskikohdalle pinaattitäytettä. Taita puolikuiksi tai nipistele sauma keskelle (heh, HYVIN). Anna kohota noin 10 minuuttia.
4. Paista 250 asteessa uunin keskitasolla pelti kerrallaan 12–15 minuuttia.
Alkuperäinen ohje: Helsingin Sanomat.
Todella tärkeä pointti reunojen suhteen;on käynyt samoin joskus;D
VastaaPoistaNäyttää herkullisilta! Nam.
VastaaPoista-Heidi
http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/
Yksinkertaista ja niin herkullista!
VastaaPoista