sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

GUACAMOLE RAPEALLA PEKONILLA JA KARAMELLISOITUNEELLA ANANAKSELLA


Okei, en yleensä ole se, joka saa kiksejä pekonin lisäämisestä vähän epäloogisiin paikkoihin (kuten suklaaseen tai viinaan. Yök.), mutta katsokaa nyt tätä guacamolea! Niin herkullista, niin täydellistä! Koko komeuden kruunaa paitsi täydellisen pehmeä guacamola ja rapea pekoni, myös pekonin rasvassa paistuneet ja karamellisoituneet ananakset. Uh ja huh! Alkuperäisestä ideasta kiitos How sweet it is -blogin Caramelized pineapple, bacon and goat cheese guacamole -reseptille.

GUACAMOLE RAPEALLA PEKONILLA JA KARAMELLISOITUNEELLA ANANAKSELLA (2-4 hengelle)


4 avokadoa
2 limen puristettu mehu
2 valkosipulinkynttä murskattuna
Pieni punainen chili hienonnettuna
Kimppu tuoretta korianteria
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria rouhittuna
4 siivua pekonia
1 tlk ananaspaloja omassa mehussa

1. Poista avokadojen kuori ja siemen. Murskaa hedelmäliha kulhossa esim. haarukalla painamalla. Lisää joukkoon limen puristettu mehu, murskatut valkosipulinkynnet, hienonnettu chili ja tuore korianteri sekä mausteet. Sekoita ja tarkista maku.

2. Hienonna pekonit pieniksi kuutioiksi ja paista rapeiksi kuumalla pannulla pienessä öljytilkassa. Nosta valmiit pekonit esim. reikäkauhalla talouspaperin päälle. Lisää pannulle sen jälkeen valutetut ananaspalat ja anna niiden karamellisoitua pekonin rasvassa sen aikaan, että ovat saaneet hieman väriä.

3. Kippaa pekonit ja ananakset guacamolen päälle. Tarjoile välittömästi.


Ps. Söimme tämän guacamolen kanssa Valion sivuilta löytämääni jauheliha-nachovuokaa. Ihan hullun hyvää sekin! Suosittelen!

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...