tiistai 5. toukokuuta 2015

HELPPO KAALIPATA


Kirjoittaessani vauva(nruoka)blogiani Mini Pumpkinia, nousi kotiäidin helppo kaalipata blogin suosituimmaksi reseptiksi. Yhä edelleen sitä fiilistellään mm. Facebookin mammaryhmässäni, joten ajattelin kopsata ohjeen myös tämän blogin puolelle. Onhan tämä edelleen ihan törkeän hyvä ohje!

HELPPO KAALIPATA (neljälle)


400g jauhelihaa
1 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli
vajaa 1 kg valkokaalia
3 porkkanaa
1 lihaliemikuutio
1-2 dl vettä
2 dl ruokakermaa
suolaa
tuoretta oregaanoa tai lehtipersilja

Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta porkkanat karkeasti. Poista kaalin uloimmat lehdet ja hienonna loppuosa ohuiksi suikaleiksi joko terävällä veitsellä tai mandoliinilla. Luovuta kuitenkin kovan kannan kohdalla. Sitä ei tähän pataan kannata käyttää.

Kuumenna öljy isolla, korkeareunaisella pannulla ja ruskista jauheliha. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja raastetut porkkanat. Paista sen verran, että sipulit kuullottuvat, ja lisää joukkoon vielä suikaloitu kaali, liemikuutio, vesi ja kerma. Hauduta kannen alla kunnes kypsää (tässä menee kaalisuikaleiden koosta riippuen ehkä noin 20 - 30 minuuttia).

Mausta kypsä kaalipata tarvittaessa suolalla ja viimeistele tuoreilla yrteillä, kuten lehtipersiljalla tai oreganolla.



2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...