tiistai 19. toukokuuta 2015

PORKKANAMARMELADI

On ihmisiä, jotka pystyvät omistamaan rasvakeittimen, vohveliraudan tai jäätelökoneen ongelmitta. Sitten on meitä, joiden berberi kerää kymmenen kiloa laardia heti, kun alamme edes harkita kyseisten keittiövälineiden hankkimista.

Sama homma leivänpaahtimen kanssa. Tunnustan nyt reiluna, että valmiiksi viipaloitujen "muovipussileipien" kulutukseni on noussut ainakin 200% sen jälkeen, kun leivänpaahdin muutti 10 vuoden tauon jälkeen taloon viime kuussa. En vaan tiedä mitään parempaan kuin kunnon pullapaahtis verhonaan ehta voi, hyvä rasvainen juusto ja marmeladi!


Vuoraan paahtoleipäni milloin milläkin, mutta  viime aikoina aika usein tällä iloisen oranssilla porkkanamarmeladilla. Marmeladin ohje on alkujaan Valion koekeittiöstä, jossa vierailin aiemmin tänä keväänä tutustumassa uudistuneisiin Valion Hedelmätarha -mehuihin. Samalla reissulla pääsin tutustumaan myös Valion Pitäjänmäen mehutehtaaseen, mikä olikin hurjan avartavaa. Tiedän nyt, että ostamalla Hedelmätarha-mehuja, tuen käytännössä lähituotantoa ja hesinkiläistä työtä. Sille peukku!

Täysmehuista on moneksi ja tämäkin marmeladi on keitetty sellaiseen. Hillon lisäksi täysmehuja voi lorauttaa myös puurokattilaan hirssihiutaleiden kanssa tai leipoa kakuksi. Mihin muuhun kuin juomiseen sinä käytät täysmehuja?

PORKKANAMARMELADI


500 g porkkanoita
3 dl appelsiinitäysmehua
1 luomusitruuna
1½ dl hillosokeria

Kuori ja raasta porkkanat. Keitä raastetta appelsiinitäysmehussa noin vartti. Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää kattilaan. Lisää hillosokeri ja keitä vielä 15 minuuttia. Kaada marmeladi puhtaaseen, steriloituun lasipurkkiin. Nauti marmeladia juustojen tai paahtoleivän kera. 

Ohje: Valio.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...