Parsa on parasta keväässä ja tänä vuonna noista vihreistä sesonkitangoista tekee erityisen hyvää uunissa napakoiksi paahtaminen ja Henri Alénin simppeli sitruunapesto. Ihanaa!
Lisää blogin parsareseptejä löydät täältä. |
UUNISSA PAAHDETTUA PARSAA, KEVÄTSIPULIA JA SITRUUNAPESTOA
2 nippua tuoretta vihreää parsaa
2 nippua kevätsipulia
Oliiviöljyä
Parmesaania raastettuna tai lastuina
Sitruunapesto:
2 ruukkua tuoretta basilikaa (tai 1 oikein muhkea ruukku)
1 rkl pinjansiemeniä paahdettuna
1 rkl raastettua parmesaania
1 tl kapriksia
1/2 dl sitruunamehua
1/2 dl oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippria
Tee ensin sitruunapesto. Irrota basilikasta lehdet ja pane ne syvään astiaan. Lisää loput raaka-aineet ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Napsauta pestyjen (ja kuorittujen) parsojen puinen kantaosa pois (taivuta parsaa varovasti ja se katkeaa juuri siitä mistä pitääkin). Puhdista kevätsipulit. Pyörittele parsat ja sipulit oliiviöljyssä ja rouhaise päälle suolaa ja mustapippuria. Paahda uunissa 12 min.
Aseta parsat ja kevätsipulit tarjoiluvadille ja pirskottele päälle sitruunapestoa ja koristele parmesaanilla. Ihanaa!
Vinkki: Parsat ja kevätsipulit voi kypsentää myös grillissä! Tee silloin muuten samoin kuin yllä, mutta grillaa parsoja ja sipuleita uunin sijaan grillissä kuvun alla miedolla lämmöllä n. 5 min, kerran kääntäen.
Sitruunapeston ohje: Henri Alén - Vuoden keittokirja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti