Pientä lämpöä keskikesän juhlaan antaa edes tämä hullun hyvä kimchislaw, johon olen täysin koukussa ja jota syön aika varmasti saaveittain myös juhannuksena. Ehkä paras varhaiskaalisalaatti IKINÄ! Kokeilkaa vaikka! Parhaimmillaan tämä srirachalla tulistettu kimchislaw on levättyään kylmässä yön yli ja luontevinta sitä on heittää vaikka nyhtöpossun tai aasialaisittain marinoitujen grillivartaiden kylkeen. Mmmmm ♥.
KIMCHISLAW
Noin 400 g varhaiskaalia
2 porkkanaa
2 kevätsipulin vartta
3 cm inkivääriä
1 valkosipulikynsi
3 rkl srirachakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl ruokosokeria
Puntti tuoretta korianteria
2. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynsi. Yhdistä raasteet srirachakastikkeen, riisiviinietikan ja ruokosokerin kanssa.
3. Yhdistä kastike muihin aineksiin ja sekoita kunnolla. Anna kimchislawn makustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
Kiitos reseptistä, teen tätä meille juhannukseksi nyhtöpossupitaleipien lisukkeeksi :) ihanaa juhannusta!
VastaaPoistaÄh, nämä kommentit ovat jääneet taas noteeraamatta :(. Sori!
PoistaToivottavasti kimchislaw maistui! :) Meille tästä taisi tulla ihan vakkari kesäherkku!
Kimchi on yks mun ehdottomia suosikkeja japanilaisesta keittiöstä. Kiitos ohjeesta, joka varmasti pääsee meillä tänä kesänä kokeiluun!
VastaaPoistaKimchi on korealainen lisuke ^^ Korealaiset käyttää sitä -kaikkeen-
PoistaKorjaan; Korealainen perinneruoka :)
PoistaPahoittelut tähänkin, että kommentteihinne vastaaminen oli ihan unohtunut!
PoistaToivottavasti Sofia maistui, jos olet salaattia jo kokeillut :)
Ja kimchi taitaa tosiaan olla lähtöisin Koreasta, vaikkakin siihen törmää usein myös japanilaisessa keittiössä. Etenkin nyt, kun fermantointi on muutenkin kaikkialla muodissa. Lempisushiravintolanikin (Sushibar+wine) listalta löytyy nykyään kimchiä :)