maanantai 15. kesäkuuta 2015

TOMAATTICARPACCIO VADELMILLA JA MOZZARELLALLA

Kaupallinen yhteistyö - Kauppapuutarhaliitto ja Blogirinki.
Oletteko huomanneet, miten paljon kotimaisia erikoistomaatteja kauppojen vihannesosastoilta taas löytyy? Itse noteerasin asian vasta viime viikolla ja kirmasin saman tien kassoille mukanani paketti suopean hintaisia kirsikkatomaatteja. Kotona maltoin vain vaivoin purkaa ostoskassit ennen kuin ensimmäinen makea pikkutomaatti eksyi suuhuni. Mums mums, tätä sesonkia olen niiiin odottanut! ♥

Sirkkalehtimerkki on kotimaisuuden tae!

Vaikka elintarvikkeiden kotimaisuus ei ole ikinä ollut yhdentekevää ostopäätöstä tehdessäni, ovat viimeisten vuosien aikana tapahtuneet poliittiset kriisit sekä etenkin niistä seuranneet erinnäisten kotimaisten yritysten talousahdingot ja yt:t tehneet minusta varsinaisen suomilippubongarin. Siis ihan kirjaimellisesti, sillä esimerkiksi suomenlipulla varustetun sirkkalehtimerkin löytäminen puutarhatuotteen (= vihannesten, marjojen, hedelmien, kukkien ja taimituotteiden) kyljestä on helpoin ja nopein tapa varmistua, että tuote on viljelty sataprosenttisesti Suomessa. Suomalaiseen tuotteeseen on kiva tarttua, kun tietää valinnallaan tukevansa toisen suomalaisen työtä ja elinkeinoa. Tiesitkö, että jos kaikki suomalaiset käyttäisivät kuukaudessa kymmenen euroa enemmän kotimaisiin tuotteisiin, syntyisi 10 000 vuosityöpaikkaa? Se on aika huima summa se!


Mutta takaisin niihin ostamiini kirsikkatomaatteihin. Palasin nimittäin vielä seuraavana päivänä kauppaan ja haalin koriin myös kotimaisia pihvitomaatteja sekä oransseja tomaatteja. Halusin valmistaa niistä vadelmalla maustetun tomaatticarpaccion, jonka idean sain aikananaan Jamie Oliverin lehdestä. Tomaatticarpaccio on vähän niitä salaatteja, joita ei kannata valmistaa ellei raaka-aineet ole ensiluokkaisia, joten mikä olisikaan parempi ajankohta tälle kuin keskikesä ja kotimaisten tomaattien sesonki!


TOMAATTICARPACCIO VADELMILLA JA MOZZARELLALLA

500 g erilaisia kotimaisia erikoistomaatteja
Suolaa ja vastarouhittua mustapippuria
50 g vadelmia
2 rkl laadukasta oliiviöljyä
2 rkl vadelmaviinietikkaa
1-2 palloa buffalonmaito mozzarellaa
Basilikanlehtiä

1. Leikkaa pestyt ja kuivatut tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja siirrä tarjoiluastiaan. Rouhi päälle mustapippuria ja suolaa.

2. Muussaa erillisessä astiassa vadelmat haarukalla. Sekoita vadelmien joukkoon oliiviöljy ja viinietikka.

3. Revi mozzarellapallot ja lusikoi vadelmat liemineen tomaattisiivujen päälle. Rouhaise päälle velä hieman mustapipuria ja koristele pienillä basilikan lehdillä.


http://blogirinki.fi
Yhteistyössä Kauppapuutarhaliitto.2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...