perjantai 22. huhtikuuta 2011

Lähtötilanne

Kas, kevät ja 15 astetta lämmintää. Whee! Tästä se parvekkeen tuunaus ja puunaus alkaa! Lähtötilanne ei vain ole se kaikken kaunehin. Mitenhän parvekkeestamme saisi viihtyisän?


Faktat: parvekkeemme on aika iso (lyhyellä matikalla laskettuna 12 neliötä), luoteeseen päin oleva ja kissojen takia kauttaaltaan verkotettu. Betonilattian piilotimme Ruman bauhaussista haetuilla halvoilla puuritilöillä ja tilan ainoana kalusteena edustaa tällä hetkellä Iskusta syksyllä ostettu pöytä. Olisin toivonut vaaleampaa kalustetta, mutta kun 126 euron pöytää tarjottiin kympillä, niin eihän sitä voinut kauppaan jättää.

Surullinen fakta on myös se, että olen aivan onneton multapeukalo. Silti ajattelin ainakin yrittää ja hyödyntää ympäröivää verkkoa istuttamalla jonkinnäköistä köynnöstä ja kiinnittää siihen ripustettavia yrttiruukkuja. Paljon aurinkoa vaativista kasveistahan voin vain haaveilla, mutta onneksi sain Elinalta vähän vihjeitä siitä, mitä kaikkea varjoisalla parvekkella voi ja kannattaa kasvattaa.

Veikkaan, että parvekkeen kalusteet tulevat tuottamaan eniten päänvaivaa. Haluiaisin jotain persoonallista, värikästäkin, mutta lasittamaton parveke synnyttää ärsyttäviä rajoitteita. Kalusteiden on nimittäin oltava sellaiset, että ne saa siirrettyä talveksi sisätiloihin, jossa taas sitä säilytystilaa ei ole ihan liikaa. Toki kasaan taitettavan pöydän ja tuolit saa sentään kellariin.

Kyllä tämä tästä. Toivotaan, että jo kuukauden päästä olisi jotain mielenkiintoisempaa esiteltävää :)


4 kommenttia:

 1. Parvekkeesi näyttää minusta houkuttelevan suurelta ja tyhjältä suunnitelmien tekoon. Kasveilla, kivoilla ruukuilla ja muutamilla kalusteilla saat siitä varmasti tosi viihtyisän. Iso parveke on kiva, sillä kesällä se on ylimääräinen huone kodissa ja siellä on ihanaa syödä ja istua iltaa – vasinkin kun saatte nauttia ilta-auringosta.

  VastaaPoista
 2. Hei sannane, kiitos tsemppauksesta. Parvekkeemme on toki varjoinen, mutta puhut aivan totta tuosta ilta-auringossa. Tälläkin hetkellä porottaa :).

  VastaaPoista
 3. Moikka.
  Tsemppiä tuunaukseen. Mulla oli samanlainen tilanne pari kesää sitten kun muutin nykyiseen kämppääni. Jättimäinen lasitettu parveke tarvitsi sisustusta. Parilla isolla kasvilla ja parilla yrttiruukulla ja perus kalusteilla sain kuitenkin homman liikkeelle. Viime kesänä innostuin kunnolla ja parvekkeella oli fiilis kuin välimeren tavernalla. Porasin myös koukut riippumatolle jonka voi virittää esille halutessaan. Lasitusta kannattaa harkita, sillä saa tuon ylimääräisen huoneen tuntua pidennettyä pitkälle syksyyn ja kesällä ainakin musta on kiva makoilla lasien suojassa kun ulkona myrskyää. Hauskaa kesän alkua!

  VastaaPoista
 4. Lasitettu parveke olisikin ihana, mutta me asumme vuokralla ja vieläpä kaupungin vuokrakämpässä. Ymmärsin, ettei näihin saa edes laittaa laseja ja toisaalta investointi olisi vähän liikaa, kun kyse ei kuitenkaan ole omasta asunnosta. Mutta kiitos vaan, nyt aloin himoitsemaan riippumattoa :D.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...