maanantai 19. maaliskuuta 2012

Maailman paras kasvisburgeri

Viimeaikaiset sunnuntait ovat toistaneet samaa kaavaa: asuntonäyttö, sitten toinen, kolmas, neljäs, oho viides. Hei mentäisikö vielä tonne kuudenteenkin? Loppujen lopuksi rento pyhä onkin haiskahtanut kiireisemmältä kuin arki ja nälkään on ahmittu kaikkea, mitä nopeasti eteensä vain saa.

Eilinen oli onneksi toivottu poikkeus. Asuntonäyttöjä oli vain yksi (1!) ja sekin niin hurmaannuttava, että palkitsin meidät aika tuhdeilla soijahampurilaisilla. Ja olivat muuten parhaat kasvisburgerit, joita olen syönyt - siitä kiitos ihanan hapokkaille punasipuleille ja kermaisen pehmeällä guacamolelle. Tehkää tekin näitä!


GUACAMOLE-SOIJABURGERI (neljälle)

4 soijapihviä (esim. Hälsans Kök)
mietoa cheddar-juustoa 
tomaattia
chiliketsuppia

Marinoitu punasipuli:
4 punasipulia
1/2 dl hunajaväkiviinaetikkaa (punaviinietikka lienee vielä parempi)
3 rkl oliiviöljyä
1 dl sokeria
mustapippuria

Guacamole:
2 kypsää avokadoa
1 lime (tai ½ sitruuna)
reilu kourallinen tuoretta korianteria
ripaus sokeria
suolaa ja pippuria

1. Valmista ensin marinoitu punasipuli. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Yhdistä muiden ainesten kanssa ja jätä marinoitumaan huoneen lämpöön vähintään tunniksi, mieluiten pidemmäksikin aikaa. Mausta pippurilla.

2. Valmista sämpylät samalla tavalla kuin hot dog -sämpylät, mutta muotoile niistä pieniä palloja (huomaa, että ne kohoavat paljon). Jos sämpylöitä jää yli, pakasta ne heti, kun ovat vähän jäähtyneet.

3. Valmista guacamole. Poista avokadoista kivi ja kuori ja muussaa ne huhmaressa tai haarukalla painellen mössöksi. Sekoita joukkoon muut ainekset.

4. Kuumenna soijapihvit pakkauksen mukaan uunissa. Kun pihvit ovat lämmenneet, vuole niiden päälle vielä kerros mietoa cheddaria ja käytä sen verran uunissa, että juusto sulaa pihvin pinnalle. Viipaloi tomaatit.

5. Kasaa lopuksi kaikki ainekset halutussa järjestyksessä halkaistujen sämpylöiden väliin. Ja ei kun ääntä kohti.

Marinoitujen punasipulien ohje Sillä Sipuli -blogista


Pssst. Myös Kädenvääntöä -blogissa on huomattu guacamolen ylivertaisuus. Lääh, noita sandwichejä on pakko päästä testaamaan!



4 kommenttia:

  1. Burgeri on tosi ihanan näköinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Välillä sitä jopa ihan onnistuukin näissä kuvaushommissa :)

      Poista
  2. Nojuu, ei nää kyllä taida jäädä yhtään kakkosiksi niille paistetuille leiville! Aijaiji, hampparit on vaan NIIN hyviä!

    VastaaPoista
  3. No äläpä :). Mun on kyllä pakko tehdä pian niitä sun leipiäkin!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...