torstai 9. elokuuta 2012

Tiesitkö että...

...Dijon-sinappi rehevöittää kivasti lasagnen valkokastikkeen makua ja takaa sen, ettei soossia varten tarvitse välttämättä varata sitä kaupan voimakkaimman makuista (ja yleensä kalleinta) juustoa. Nakkaa vain vajaa ruokalusikallinen sinappia jo voin ja jauhojen sekaan, ennen nesteen lisäämistä. (Kikka opittu Gordon Ramseylta).

...Sokeri pehmentää tölkkitomaattien tympeää makua, mutta vasta hapokas balsamiviinietikka viimeistelee lopputuloksen. Luin jostain ruoan olevan maultaan täydellinen vasta, kun kieli aistii siinä kaikki viisi makua (makea, suolainen, karvas, hapan, umami), joten siinäpä syy siihen, miksi itse tehty tomaattikastike on niin älyttömän hyvää!

...Sienet nauttii timjamivoissa paistumisesta. Esimerkiksi puuvartiset oksat voi nakata pannulle sulan voin sekaan ihan varsineen päivineen ja noukkia paistelun jälkeen pois. Itse lisään paistettujen sienien sekaan myös ihan pienen tilkan cherryviinietikkaa, josta kuulin aikanaan Sara la Fountainilta. Uuh!

... Janssoninkiusaukseen kuuluu lisätä tekovaiheessa myös anjovisfileiden liemi, kuohukermaan sekoitettuna. Tämän opin ihan vastíkään Tuomakselta, joka on tehnyt aina sata kertaa maistuvammat kiusaukset kuin minä. Syystäkin.

...Kypsentämätön porkkana ja wasabi on ihan tajuton yhdistelmä! Toistaiseksi olen tyytynyt syömään niitä vain Raflan lohisalaatin ja dippivihannesten muodossa, mutta tätä makuspektaakkelia täytyy ehdottomasti kehittää eteenpäin!

...Tällaiset keittiössä syntyneet irralliset ahaa-ideat jäävät turhan usein vain omiksi salaisuuksiksi, jopa bloggaajalta. Sääli!


4 kommenttia:

  1. Siihen tomaattisoosiin saa kätevästi umamia lisäämällä siihen edellä mainitsemiesi juttujen lisäksi muutamia pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja ja niiden öljyä - jos esim. sattuu olemaan beebis jaloissa eikä kerkee keittelemään sitä soosia tarpeeksi pitkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos vinkistä! Pannaan korvan taakse :)

      Poista
  2. kiitos ideoiden jakamisesta! pari niistä tulee heti kokeiluun - ja porkkana-wasabista jään odottamaan jatkokehiteltyä ohjetta...
    -kaisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu porkkanan ja wasabin liittoa pitää kyllä ehdottomasti kehittää pidemmälle :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...