maanantai 5. marraskuuta 2012

Omenapiirakkasmoothie

Kun puheeksi otetaan smoothiet, rupean ärsyttävän konservatiiviseksi. Sauvasekoittimeni alle päätyy yhä tälläkin vuosikymmenellä lähinnä banaania, pakastemarjoja ja jugurttia ja superterveellisiä vihersmoothieita karsastan jo nimensäkin takia. Tiputtauduin smoothiekehityksen kelkasta jotakuinkin siinä vaiheessa, kun jokaisen terveyttään vaalivan kotikokin olisi kuulunut sijoittaa yhden kuun vuokran verran rahaa lähes kokonaisia kookospähkinöitä murskaavaan blenderiin, ja täällä jälkijunassa on ollut ihan hyvä elää. Luotan sitäpaitsi siihen, että banaanimansikka-smoothien aikakausikin vielä palaa. Ei ehkä huomenna, mutta joskus.


Tämä kotoisalle omenapiirakalle maistuva smoothie on myös aika näköiseni, vaikkei siitä löydykään banaania saati jugurttia. Se syntyi viikonloppuna, kun mietin erilaisia makukoukkuja aamiaissmoothieen ja kaurahaasteeseen. Ulkomaalaisia ruokablogeja on villinnyt pitkin syksyä armoton pumpkin pie -buumi, jossa ruoka kuin ruoka tuunataan kurpitsasoseella ja pumpkin pie spice -mausteseoksella kurpitsapiirakan makuiseksi, joten siitä se ajatus sitten lähti. Omenapiirakan makua smoothieen tuo kauran ja ja omenan lisäksi vanilja ja kaneli. Tyrmistyttävän hyvää!



OMENAPIIRAKKASMOOTHIE (kahdelle)

2 omenaa
4 dl kaurajuomaa
½ dl leseisiä kaurahiutaleita (tai tavallisia)
½ tl kanelia (+ripaus koristeeksi)
½ tl vaniljasokeria
(chia-siemeniä)

Kuori ja pilko omenat. Mittaa kaikki ainekset siemeniä lukuunottamatta blenderiin tai sauvasekoittimen mentävään astiaan ja aja tasaiseksi. Tarkista maku ja jaa smoothie laseihin.


Pumpkin Jam on mukana Lumoudu Kaurasta -kaurahaasteessa.
 Kaikki tämän postauksen yhteydessä käytetyt kauravalmisteet on sponsoroitu.


10 kommenttia:

  1. Öhh ihan varmistuksena ennenkuin tartun sauvasuristimeen: tuleeko kahdesta omenasta ja 4,5 desistä kaurahiutaleita todellakin juotavassa muodossa oleva smoothie?
    Hauskalta kyllä kuulostaa tuo ohje! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hups, siinä piti lukea 4 dl kaurajuomaa! :D

      Poista
  2. Kuulostaapa herkulta! Voisikin testata kauramaitoa smoothiessa. Omenaa käytänkin paljon, siitä tulee kiva rakenne.

    En tiennyt, että joku karsastaa vihersmoothieita! Mikä siinä nimessä ärsyttää? Mää muuten juon tosi usein nimenomaan banaani-marja-viherpirtelöitä, eli sun lemppari-inhokkiyhdistelmää. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nokun se pinaatti jotenkin epäilyttää :D. Lisäksi kaikki vihersmoothieohjeet, joihin olen törmännyt, ovat olleet jotenkin liian superfoodia. Kaipaan sitä perus banaania :D

      Poista
  3. Jälkijuna on hyvä juna. Ja smoothien näyttää huipulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Ja koska piiri pieni pyörii ruokatrendeissäkin, voi joku päivä käydäkin niin, että se jälkijuna onkin ihan super-trendikäs!

      Poista
  4. Meiltä ne banaani-mustikat-vadelmat-jogurtit ei koskaan poistunutkaan, kun ne ovat parhaita ;-) Viherhommat kuulostaa nimenomaan ihan liian terveellisiltä. Olipas mukavaa saada täällä synninpäästö, meitä on muitakin smoothiekonservatiiveja ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, samis! Aloin tossa tosin pohtia, että omaan konservatiivisuuteeni voi vaikuttaa sekin, etten juo smoothieta läheskään viikoittain. Jos hörppy smoothieta olisi päivittäistä, voisi vaihtelu alkaa kiinnostaa hyvin pian ;).

      Poista
  5. Mulla on ollut tarkoituksena tässä blogata kaura-Viher-smoothie (sis. banaania ;)), kätsyin tapa ikinä lisätä lehtivihreää ruokavalioon. Sitä pitäs kuitenkin saada päivittäin aika läjä ja salaatin puputtaminen käy työlääksi :D eikä se pinaatti tms. sieltä maistu, haastan sut kokeilemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutkun mutkun. En juo smoothieita läheskään päivittäin, en aina edes viikoittain, joten ei se lehtivihreän puuttuminen niistä harvoista annoksista mua varmaan tapa :).

      Sun kaura-viher-smoothieta voin kyllä testata! Jos vaan lupaat, ettei se sisällä mitään muuta outoa terveyshippikamaa, kuten macaa ja spirulinaa ja mitä näitä nyt on. Tai pähkinöitä, joihin tarttee sen luxus-blenderin ;).

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...