perjantai 23. marraskuuta 2012

Ameriikan meininki

Joissakin asioissa amerikkalaisia on syytä kadehtia. On itsenäisyyspäivän grillibileitä, mac'n'cheesen kansallishenkistä ja luvanvaraista ylensyöntiä, valmista kurpitsapyreetä kauppojen säilykehyllyssä ja joulukauden lämmöllä avaava thanksgiving day keskellä vuoden ankeinta kuukautta. Tänä vuonna kiitospäivää vietettiin virallisesti eilein ja - sattumaa tai ei - oma iltani vierähti kokonaan muiden ruokabloggaajien kanssa Hotelli Klaus K:n uutta American Christmas Grill -menua maistellen. Kiitos, tack, thanks.

(Kaikkivoipana boggaajana unohdin tietysti kameran muistikortin kotiin, joten saatte jälleen nauttia Instagram -pläjäyksistä).


American Christmas Grill -menun nimi enteili makumatkaa rapakon taakse, pois rosollin ja lanttulaatikon ääreltä, eivätkä ennakkoluulot johtaneet harhaan. Lista koostuu alku- ja jälkiruokabuffasta sekä yhdestä pöytään tilattavasta pääruuasta. En ole buffettien suurin fani (syy: syön niissä aina liikaa eivätkä maut erotu ääriään myöten täynnä olevilta lautasilta), mutta sou not, kun vapaus ylensyödä keskittyy esimerkiksi juustoisiin salaatteihin ja kakkuihin.

Alkuruuista suosikkejani olivat kuha-ceviche, endviinisalaatti omenalla, vuohenjuustolla ja pähkinä-vinaigretella, graavilohi dijon-hunajakastikkeella ja palvikalkkunan kanssa tarjoiltu karpalohilloke. Mistä en tykännyt, oli vähäinen kasvisvaihtoehtojen määrä (tuo endviinisalaatti taisi olla ihan ainoa lajissaan) ja muutenkin lihalajitelmien suuri määrä. Vaikka olenkin syönyt taas kesästä asti lihaa silloin tällöin, sai monet eiliset maut muistamaan, miksi en tehnyt niin moneen vuoteen.

Pääruuista saimme maistella pienet annokset kutakin laatua. Antonion käsintehdyt punasikuritäytteiset raviolit kastanjavoikastikkeella olivat kerrassaan herkullisia ja cajunmaustettu norjalainen lohi salsalla, korianterilla ja limellä veivät aatokset mukavasti pois perinteisistä jouluaromeista. Lisuketarjottimelta lusikoitua, valkosipulilla ja parmesaanilla maustettua bataattipyreetä olisin sitäkin voinut syödä vaikka loppuelämäni. Lihat jäivät sen sijaan tässäkin ruokalajissa hieman etäisiksi ellotuksiksi. Että kiitos ja anteeksi nirsoiluni.


Jälkiruokapöytä oli puolestaan MAH-TA-VA. Ja käsistähän syöminen sen osalta sitten lähtikin. Oli New York juustokakkua, ainakin viittä erilaista tryffeliä, klassista porkkanakakkua Philadelphia-limekuorrutteella, vaahterasiirapilla maustettua karviaismoussekakkua (kuolin!), pekaanipähkinäpiirakka brandykermavaahdolla ja ja ja! Tällaisissa jälkiruokapöydissä kuuluisi asioida useamminkin. Ja terkut neuvolaan: en ole tänä aamuna uskaltanut edes katsoa verensokerimittarini suuntaan. :)

Kenelle American Christmas Grill menu sopii? Mielestäni niille, joille perinteinen skandinaavinen jouluruoka ei maistu tai se tuppaa tursuamaan ulos korvista jo jossain vaiheessa ennen varsinaista joulua. Kasvissyöjää/lihaa vieroksuvaa kehotan sen sijaan säästämään rahat muuhun. Paitsi jos sattuu olemaan ihan mahoton sokerihiiri. :)

Menu on saatavilla Klaus K:n ravintola Ilmattaresta 4. - 21.12, hinnalla 62€/hölö.

Illan sponssasi Hotelli Klaus K.  




8 kommenttia:

  1. Minäkin sain kutsun tuonne,mutta kuten aina,asun liian kaukana:( Mutta kiva edes virtuaalisesti olla mukana;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, välimatka olisi ollut sinulla tosiaan aika pitkä :).

      Poista
  2. Kade kuitenkin, olin ensimmäisellä varasijalla. Olisi ollut kiva nähdä teitä kaikkia! Ja tuohan on vain hetkellinen sokeripiikki, ei pysyvä ongelma - terveisinä sinne neuvolaan ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäisellä varasijallla?! Harmillista. Olisi sinne yksi pieni Jonna saatu vielä mahtumaan, kun oltaisiin vähän tiivistetty :).

      Hih, näita yksittäisiä, hetkellisiä sokeripiikkejä alkaa vaan olla jo aika usein, kiitos joulukauden (glögiä! suklaata! toffeeta!).

      Poista
  3. Kutsu tuli tännekin, mutta aina kaikki kiva on liian kaukana.:( Arvaa harmittaako vieläkin enemmän, kun katselee millaisia herkkuja oli tarjolla?;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, maistuis varmaan sullekin! ;D. Ei vais, harmi että kaikki eivät mahtuneet mukaan ja että välimatkat synnyttävät esteitä. :(

      Poista
  4. Että oli kiva tavata vihdoin ihan livenäkin!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...