lauantai 3. marraskuuta 2012

Nopeat suklaanougat-kaurakeksit

Tänään teki mieli jotain makeaa iltapäiväkahvin partneriksi, mutta herkkuvarasto ammotti tyhjyyttä. Arvioin vaihtoehtoja olevan kaksi: joko kärsin ja kituutan ilman makeaa tai nakkaan takin niskaan ja kipitän sateessa lähimmälle Ärrälle. Kenenkään toisen sokeriholistin ei ole varmaan vaikea arvata, kumpi vaihtoehdoista tuntui lopulta pienemmältä pahalta.

Jalkani oltua jo kumisaappaissa vilkaisin kuitenkin vielä kerran kuiva-ainekaappiin. Kaurahiutaleita, leseitä, ainakin tusina erilaisia avattuja pähkinärouhepusseja, kuivahedelmiä ja -marjoja, yksi Wiener Nougat crush- pussi, jämälevy tummaa leivontasuklaataa... öh. Kuka näitä meille oikein ostaa eikä kuitenkaan ikinä käytä? Kaurahiutaleista muistin myös sattumoisin kaurahaasteen ja pohdin, enkö oikeasti pysty hyödyntämään kaapin sisältöä johonkin nopeasti valmistuvaan ja makeaan.


Kaurakeksit! Niitä tehtiin yläasteella koulun jälkeen, kun muuhun eivät rahkeet riittäneet. Pienen googlettelun tuloksena vieläpä huomasin, että niihin voi upottaa oikeastaan mitä vain. No suklaata nyt ainakin pitää olla ja ehkä jotain pähkinää... eikuhei, Wiener Nougat crusheja! Tehdään suklaanougat-kaurakeksejä!


Kekseistä tuli just hyviä: pähkinäisiä ja rapsakoita, mutta sisältä silti hieman tahmaisia. Aikaa keksien leipomiseen meni max. 10 minuuttia + paistoaika, joten aikamoista express -herkkuakin kaiken muun positiivisen lisäksi. Epäilen, etten olisi ehtinyt samassa ajassa edes Ärrälle ja takaisin. Ja säästyimpähän sateessa kastumiselta :).

SUKLAANOUGAT-KAURAKEKSIT (n. 20 kpl)

50 g voita
1 dl sokeria
2½ dl (leseisiä) kaurahiutaleita

1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

3 rkl Wiener Nougat crush -mantelikrokanttia
50 g tummaa leivontasuklaata (70%)
1 luomumuna

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Rouhi suklaa pieneksi esim. keittiöveitsellä.

2. Sulata voi. Sekoita muut aineet joukkoon ohjeen järjestykessä.

3. Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita väljästi leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunin ylätasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä ja nauti.


Pumpkin Jam on mukana Lumoudu Kaurasta -kaurahaasteessa.
 Kaikki tämän postauksen yhteydessä käytetyt kauravalmisteet on sponsoroitu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...