torstai 2. toukokuuta 2013

Juhlien juustosarvet

Miten teidän vappu sujui? Me juhlistimme aattoa raukean rauhallisissa merkeissä, seuraavan päivän vappubrunssia valmistellen. Vappupäivänä ihania vieraita riittikin sitten aina ilta kuuteen asti ja toukokuu käynnistyi taas astetta kevyemmällä mielellä.

Brunssitarjottaviimme kuului mm. nämä minit vuohenjuustolla täytetyt juustosarvet, joiden idean nappasin ystäväni äidiltä. Sarvet olivat suussa sulavia tuoreeltaan ja olisivat varmana olleet sitä  vielä tarjoilutilanteessakin, jos olisin muistanut lämmittää ne. Ou well, virheet on tehty sitä varten, että niistä otetaan opiksi.

 

MINIT JUUSTOSARVET VUOHENJUUSTOTÄYTTEELLÄ (32kpl)


3½ dl vehnäjauhoja
½ dl leseitä (esim. kaura- tai vehnä-)
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl juustoraastetta
2 rkl öljyä
2 dl kermaviiliä

Täyte:
150 g vuohenjuustoa  

Voiteltuun:
1 muna

1. Yhdistä ja sekoita keskenään jauhot, leseet, leivinjauhe, suola ja juustoraaste. Lisää öljy ja kermaviili. Sekoita ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.

2. Jaa taikina neljään osaan. Pyörittele paloista pallot ja kaaviloi jauhoitetulla alustalla pyöreiksi levyiksi (halkaisija n. 25 cm).  Jaa levyt taikinapyörällä 8 kolmion muotuseen osaan.

3. Poista vuohejuuston homekuori ja muussaa juusto mössöksi. Lusikoi pieni nokare täytettä kunkin taikinakolmion leveimpään päähän ja rullaa levyt sarviksi (jätä kärki pohjan alle niin sarvet eivät aukea paistuessaan!).  Voitele munalla ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...