tiistai 11. kesäkuuta 2013

Arjen fast foodia (ja äänestys)

Vaikka kesällä ei kuuluisi olla kiire muualle kuin biitsille, niin eihän se aina niin mene. Liian myöhäiseksi jäänyt kauppareissu, huutava nälkä, hevi- ja muiden oikeaa ruokaa myyvien osastojen taitava ohitus ja epäterveellisen herkkuhyllyn armollinen kajo pitkän käytävän päässä kuuluvat toisinaan meidän jokaisen arkipäivään.

Mitä kerätä ostoskoriin silloin, kun jo kaupassa on järjen vievä nälkä? Mikä olisi sellainen ruoka, joka valmistuu liki samassa ajassa kuin pakastepizza? Pyörittelin näitä kysymyksiä mielessäni, kun Blogirinki pyysi minut mukaan kampanjaan, jonka idea oli kehittää Valio Koskenlaskijasta nopea resepti, oikea kiireisen arjen pelastaja.


Pastaa! Sen nopeampaa ruokaa ei juuri ole. Ja kun pastaan lisää Koskenlaskijan, lensivät ajatukseni jo Sisiliaan ja lempparipastaani pasta alla Normaan eli munakoisopastaan. Sitä herkkua olen hehkuttanut blogissani ennenkin. Ja usko tai älä, tämä ruoka syntyy parhaimmillaan vaivaisessa 20 minuutissa!

Nyt joku huomaa, ettei pasta alla Normaan mitään sulatejuustoa tule. Ei niin. Autenttinen versio sisältää kovaa ricotta salataa, mutta olen kuullut, nähnyt ja myös syönyt monen monta mozzarellaversiotakin. Nyt säväytin ja vaihdoin saapasmaan juustot tyysti kotimaiseen Koskenlaskijaan. Toimi ja maistui hurjan hyvältä näinkin. :)

 

 

Koskenlaskijan Pasta alla Norma (neljälle)


300 g kuivapastaa
n. 400 g munakoisoa
oliiviöljyä paistamiseen
3 - 4 valkosipulinkynttä
2 tlk (á 400 g) tölkkitomaatteja
nippu tuoretta basilikaa
½ pkt (125 g) Valio Koskenlaskija perinteinen -sulatejuustoa
rouhittua mustapippuria
suolaa


1. Laita pastavesi kuumenemaan. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Pilko munakoiso peukalonpään kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paloittele Valio Koskenlaskija -sulatejuusto pienehköiksi kuutioiksi.

3. Kuumenna pannussa reiluhko määrä oliiviöljyä. Lisää pannuun munakoisot ja valkosipulit. Paista koko ajan sekoitellen noin 5 minuuttia kunnes munakoisot ovat ruskistuneet. Kaada päälle tölkkitomaatit. Anna kastikkeen haututa kunnes pasta on kypsynyt al denteksi.

4. Valuta pasta. Nosta kastikepannu pois liedeltä. Sekoita pasta, kastike ja Valio Koskenlaskija -sulatejuusto keskenään. Revi joukkoon runsaasti tuoretta basilikaa. Viimeistele rouhitulla mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.


Pumpkin Jamin lisäksi arjen pikaruokaa on kokkailtu 11 muussakin Blogiringin blogissa. Käy äänestämässä suosikkireseptiäsi Koskenlaskijan kilpailusivustolla ja voita punainen Lotus Grilli! (Heh, tietysti toivoivon, että tämä pasta saisi eniten ääniä ;)) Äänestysaikaa on tästä päivästä heinäkuun 7. päivään asti.






Yhteistyössä Valio Koskenlaskija.



3 kommenttia:

  1. Oi että vaikutti muuten hyvältä reseptiltä näin kasvissyöjän näkökulmasta!

    Terveisin yksi reseptikilpailun vastustajista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ja, heh, kaikki muutkin tomaattipohjaiset munakoisoruuat ovat omia lempiruokiani ja niitä tuli tehtyä todella paljon etenkin sillon, kun olin vielä kasvissyöjä :).

      Myös sinun kasvispata kuulosti herkulta!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...