maanantai 3. kesäkuuta 2013

Grillikesän kuumin: BBQ-tofulla täytetyt pitaleivät!

Maistoin kerran Berliinissä coleslawilla ja paistetulla halloumilla täytettyä pitaleipää ja se meni heittämällä parhaimmaksi pikaruokaelämyksekseni i k i n ä. "Näitä on pakko tehdä kotonakin!" hihkuin ja unohdin asian siltä seisomalta kolmeksi vuodeksi.

Muistin pitaleivän vasta hetki sitten, kun pääsin Blogiringin kautta mukaan kehittämään kesän kuuminta grillireseptiä Heinzin bbq-kastikkeita hyödyntäen. Tällä kertaa en tosin grillannut halloumia, vaan Heinzi BBQ Spicy -kastikkeella marinoitua tofua. Omnomnom!


Tofu on siitä kiitollinen grillattava, että se imee maut itseensä kuin pesusieni ja pysyy kompaktissa muodossa kypsennyksenkin ajan. Heinzin bbq-kastikkeet puolestaan pätevät pikantilla herkullisuudellaan ja helppoudellaan, mikäli vertaa itse alusta asti valmistettuihin grillisooseihin ja muistaa esimerkiksi mökin maustehyllyn rajallisuuden. Tuomas taisi lorauttaa samaa BBQ Spicy -kastiketta muuten myös pulled porkin, eli tuttavallisemmin nyhtöpossun, sekaan. Aika jamia sekin!

Heinzin Facebook-sivuilla etsitään muuten nyt BBQ-hotspotteja, eli parhaita paikkoja grillata. Jos sinulla on tiedossa se kaikkein paras, ota siitä kuva ja merkkaa sijainti karttaan. Tuomaristo valitsee useita voittajia joka kuukausi ja palkintoina on päheitä Heinz-riippukeinuja ja -grillejä.

BBQ-TOFU

 

225 g marinoimatonta kiinteää  tofua
Heinz BBQ Spicy -kastiketta

Viipaloi tofu. Kuivaa viipaleet huolellisesti talouspaperilla. Kääntele tofut Heinz BBQ Spicy -kastikkeessa ja jätä marinoitumaan vähintään 30 minuutiksi. Grillaa tofuja grillissä 6 - 7 minuuttia kummaltakin puolelta ja sudi tarvittaessa liika marinadi pois. Sujauta grillatut bbq-tofut pitaleipien väliin yhdessä kaalisalaatin ja siivutetun tomaatin.


 

PITALEIVÄT (4 KPL)

 

2½ dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
5 dl durumvehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina 4 osaan ja pyörittele ne pulliksi. Kauli pullat kevyesti mataliksi pyöreiksi pitaleiviksi. Anna leipien kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 min. Onnistuneet pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".

 

KAALISALAATTI

 

pieni varhaiskaali
4 retiisiä
1/4 fenkolia
1-2 varhaisporkkana
1/2 punasipuli

Kastike:
1 dl turkkilaista jugurttia
1 tl Dijon-sinappia
½ sitruunan mehu
½ dl neitsytoliiviöljyä
½ dl tuoreita yrtejä (oma lempparicocktail: vahvaa minttua, korianteria ja timjamia)
suolaa ja mustapippuria

Suikaloi kaali, retiisit, fenkoli ja punasipuli ohuiksi mandoliinilla tai todella terävällä kokkiveitsellä. Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Yhdistä ainekset kulhossa.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja yhdistä kaalisalaatin kanssa. Sekoita.


 
Yhteistyössä Heinz.

Ps. Heinzin kamppiksessa ovat mukana myös Liemessä, Avaruusasema ja Vatsasekaisin Kilinkolin -blogit. Käy tsekkaamassa, mtä he ovat grillanneet!

10 kommenttia:

  1. Ai että Mari. Tässähän alkaa aivan tehdä mieli tofua! First time for everything! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes! Pyrkimykseni saada ihmiset syömään enemmän tofua voi siis käydä toteen! :)

      Poista
  2. Ohh, tuo valmis annos näyttää superherkulliselta! Olen edelleen tofuamatööri, mutta tätä voisin harkita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla onkin siellä kaapissa jo yksi ainesosa ;)

      Poista
  3. Mahtavan kuulloiset täytteet! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavilta myös maistuivat! Kiitos :)

      Poista
  4. Testattiin tänään (tosin halloumilla ja kanalla korvattiin tofu). Superhyvät täytteet noinkin :) Ihanaa tuo coleslaw - ja koko setti!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...