sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

TERVETULOA LAIVAAN


Ehdin enää harvoin keskellä viikkoa järjestettyihin bloggaajatapahtumiin ja viikonloputkin priorisoin ennemmin perheelle kuin koreileville mainospuheille. Hymyilinkin kuin hangonkeksi, kun sähköpostiin tipahti kerrankin koko perheelle osoitettu kutsu lauantailounaalle uudistuneen Silja Serenaden ravintola Tavolàtaan. Jee, perheen kanssa viikonloppukivaa! Ei muuta kuin lapsen ruokalappu laukkuun ja menoksi.
 

Silja Serenade on  ollut juuri kuusi viikkoa telakalla mittavan remontin takia, jonka yhteydessä uusittiin myös paatin italialaisvaikutteinen a la carte -ravintola Tavolàta. Saimme pöytiin pienet miniannokset listan alku- ja jälkiruuista. Pääruuat tarjoiltiin noutopöydästä, vaikka Tavolata ei muutoin buffetravintola olekaan.  Kaikista ruuista oli koottu näytille myös oikean kokoiset annoset. Lopuksi kaikki kutsutut saivat antaa äänensä lempiruuilleen (me missasimme tämän, koska oli jo kiire pallomereen).


Alkuruokasuosikkini oli yllä näkyvät paistetut kampasimpukat ja tomaattinivaigrette. Tuoretta parsaa ja ricottajuustoa sisältävä annos säväytti myöskin pistaasipähkinöineen. Enpä olisi arvannut, että parsa ja pistaasipähkinät yhdessä ovat ihan tajunnan räjäyttävän hyviä!

Pääruuista suosittelen tuleville risteiljöille pariloitua siikaa ja tomaatti-fenkolisalaatta. Ihan hullun hyvää! Myös paahdetun nieriän kanssa nautittavaksi tarkoitettu tattirisotto hurmasi, mutta ikävä kyllä itse nieriä ei ollut ainakaan minun lautasellani hääviä. Perheemme yksivuotias taisi rakastua tulisesti pestokastikkeessa pyöriteltyihin gnoccheihin.Menun jälkiruuat on nähtävillä yllä. Tuomas antoi pisteensä tiramisulle, minä suklaaleivokselle ja sambucajäätelölle. Vilja sai itselleen kokonaisen paahtovanukkaan marjoilla ja on todennäköisesti vieläkin sokerihumalassa, vaikka saikin sitä suuhunsa lopulta vain pari lusikallista.


Kiitos Silja Linelle kutsusta ja ruuasta. Hyvää oli! Yhteistyössä Silja Line4 kommenttia:

 1. Minusta tilaisuus oli myös tosi kivasti järjestetty ja ruuat maukkaita. Samaa mieltä parsasta ja pistaasipähkinöistä - tuo tulee näkymään meilläkin kevään parsa-annoksissa! Tyttönne sormiote ja nautiskeluilmeet olivat kyllä valloittavia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin käydä hamstraamassa kaappiin pieni pussi pistaasipähkinöitä, sillä pianhan parsat on taas täällä. Ja Vilja todellakin nautti jokaisesta gnocchi-murusestaan :D.

   Poista
 2. Mä olen Silja Linen tyttö! (tai no, Akka!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän tällaista olenkin kuullut kylillä susta puhuttavan ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...