tiistai 3. kesäkuuta 2014

TERVEISIÄ LÄHIÖSTÄ

Elokuussa pyörähtää käyntiin kuudes vuoteni itä-helsinkiläisenä. Niistä neljä ensimmäistä kulutin rastilalaisessa sysirumassa kerrostalokolmiossa ja nyt tammikuussa nakkasin omaisuuteni Vanhaan Vuosaareen - kuitenkin reipashenkisen kävelymatkan päähän edellisestä kodista.

Melkein voisi hävettää tunnustaa, etten kaikkien näiden lähiövuosieni aikana ole tullut käyneeksi Rastilan kartanossa. Siis vain melkein. Rastilan leirintäaluetta kaunistava idyllinen kartano kun ei huhujen mukaan ole ollut kummoinenkaan ruokapaikka. Ilkeimmät pikkulinnut ovat jopa verranneet viserrellen paikan lounasta ABC:n tasoon. Jooeikiitos.

Loppukeväästä tapahtui kuitenkin jotain merkittävää. Huhut kartanon tilasta lähtivät taas liikkeelle, mutta nyt niissä olikin tulkittavissa uteliaisuutta ja lievää innostusta entisen välinpitämättömyyden sijaan. Kartanon vuokralainen oli vaihtunut ja uusien ravintoloitsijoiden tiedettiin olevan samoja, jotka ovat pyörittäneet  kesäravintola Villa Villingenäsiä Villingin saaressa. Jopa Glorian Ruoka & Viini uskaltautui Rastilaan ja kävi testaamassa Ravintola Lähiöksi nimensä vaihtaneen kartanon a la carten. Antoivat muuten arvioksi neljä kauhaa viidestä.

Nälkäisinä paikallisina päätimme käydä testaamassa Lähiön brunssin, jota kuulemma tarjoillaan  joka jumalan sunnuntai klo 12-18 välillä. Ohjelmaan kuului kauden kasviksista, kaloista, äyriäisistä, salaateista ja keittiön leipomista leivistä koostettu alkupalapöytä, lautasannoksena keittiöstä tuotu pääruoka (valittavana on joko liha-, kala- tai kasvisvaihtoehto) sekä erilaisista leivonnaisista, kakuista ja suklaasta täytetty jälkiruokapöytä. Ja tältä ne näyttivät (sori kuvien Instagram-taso):


Rehellisesti sanottuna olin aavistuksen pettynyt alkupalabuffaan, joka ei omaan makuuni nostattanut vesiä kielelle. Ei tehnyt mieli santsata, mikä toki oli ihan hyväkin asia, sillä pääruuaksi tarjoiltua äyriäispaellaa tulikin syötyä sitten sitäkin  hartaammin. Katsokaa nyt noita rapuja! Olen törmännyt vastaaviin Suomessa vain Tomi Björckin kiskoissa.  Jälkkärikakutkin olivat oikein onnistuneita - pakkohan niistä oli maistaa jokaista!

Lähiön Brunssi kustantaa 28€/hölö ja lapsilta euron per ikävuosi. Mielestäni oikein hyvä hinta-laatusuhde. Viinejä emme tällä visiitillä hörppineet. Seuraavan kerralla sitten, jos ja kun pääsemme paikalle ihan illallismeiningeissä, ilman lasta. Sitä odotellessa läähätän vaikkapa näitä Viva Ciabatan annoskuvia Lähiön kolmen ruokalajin menusta.
.

2 kommenttia:

  1. Kyl noi kakut näyttää hyviltä.
    Toi lasten ruoan hinnottelu tapa saa peukut

    VastaaPoista
  2. Ihana kuva pikku-neidistä! Vaikken ravuista välitäkään, näyttää hyvältä nuo ruuat!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...