tiistai 8. heinäkuuta 2014

EASY-PEASY VEGEPASTA


30 elettyä vuotta ei riitä turruttamaan ihmetystäni pastaruokien helppoutta kohtaan. Näin kesäisin helppous vain tiivistyy, kun unohtaa pitkällä haudutusajalla paranevat talviset tomaattisoosit ja keskittyy vain pariin laadukkaaseen sesonkikasvikseen, valkosipuliin ja hyvään oliiviöljyyn. Tässä ruuassa pasta saa kaverikseen uunissa valkosipulin kanssa paahtuneet kirsikkatomaatit ja kesäkurpitsan. Idean nappasin 52 weeks of deliciousness -blogista.
 

PASTA PAAHDETUISTA KASVIKSISTA (2:lle aikuiselle ja 1:lle taaperolle)


Sopiva määrä kuivapastaa (esim. penne)
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 pieni (n. 250g) kesäkurpitsa
6 valkosipulinkynttä tai 1 yksikyntinen valkosipuli
Oliiviöljyä
Erilaisia tuoreita ja kuvattuja yrttejä (esim. basilika, oregano, salvia)
Tujaus balsamicoa
Suolaa & mustapippuria
Parmesaania

1. Puolita tomaatit ja viipaloi pesty kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna valkosipulit. Yhdistä kasvikset, valkosipuli, yrtit, öljy, balsamico ja mausteet. Kippaa seos uuninpellille leivinpaperin päälle. Nosta pelti n. 175 -asteiseen uuniin ja paahda n. 45 minuuttia.

2. Kasvisten paahtuessa keitä pasta kypsäksi. Säästä ½ desiä keitinvettä ja valuta kypsä pasta siivilän läpi.

3. Yhdistä paahdetut kasvikset, pasta ja säästetty keitinvesi. Raasta joukkoon runsaasti parmesaania ja sekoita.

 


2 kommenttia:

  1. Anonyymi8/7/14 17:56

    Yksinkertainen on parasta... Turha kikkailu pois.

    VastaaPoista
  2. Pasta- tuo arki-iltojen ja juhlahetkien pelastus :D niin helppo ja hyvää! ihana tämäkin kasvispastasta, nam!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...