torstai 2. heinäkuuta 2015

MAROKKOLAISET LOHIVARTAAT JA KREIKKALAINEN PERUNASALAATTI


Veeraa lainatakseni: IHAN TÖRKEEN HYVÄÄ!


MAROKKOLAISET LOHIVARTAAT (neljälle)

 

750g nahatonta ja ruodotonta lohifileetä lohen paksuimmasta päästä
1 luomusitruuna
Puntti tuoretta korianteria
Varrastikkuja

Marinadi:
3 valkosipulinkynttä
N. 5 cm pätkä inkivääriä
1 luomusitruuna
½ tl kuivattua chiliä myllystä
1 tl jeeraa (juustokuminaa)
1/2 tl kanelia
1 tl hienoa merisuolaa
½ tl valkopippuria
1 rkl oliiviöljyä
½ dl tuoretta korianteria hienonnettuna

Leikkaa lohi tasakokoisiksi suorakaiteen muotoisiksi paloiksi.

Tee marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Raasta sitruunan kuori ja puserra irti mehu.  Yhdistä kaikki marinadin aineet. Laita kalapalat maustumaan seokseen vähintään 4 tunniksi.

Työnnä kalapalat varrastikkuihin (jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä ensin hetki vedessä) yhdessä sitruunasiivujen kanssa. Grillaa kypsiksi. Viimeistele grillatut vartaat ripottelemalla päälle tuoretta korianteria ja tarjoile minttujugurttikastikkeen ja kreikkalaisen perunasalaatin kera.

MINTTUJUGURTTIKASTIKE

2 dl turkkilaista jugurttia
1/2 dl tuoretta minttua hienonnettuna
1 rkl sitruunamehua
1/4 tl suolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
1/2 rkl hunajaa


Sekoita ainekset keskenään ja siirrä kylmään makustumaan vähintään puoleksi tunniksi ennen tarjoilua.


KREIKKALAINEN PERUNASALAATTI (neljälle - kuudelle)


1 kg uuden sadon kesäperunoita
2 kesäsipulia varsineen
1 tl sormisuolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
1/2 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
1 dl oliiviöljyä
1 dl tilliä
200 g fetaa

Keitä perunat napakan kypsiksi ja jäähdytä.

Tee kastike. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Hienonna varret ja säästä ne viimeistelyä varten. Laita sipulipalat etikan, suolan ja pippurin kanssa pieneen kulhoon. Anna maustua 5 minuuttia. Hienonna persilja ja lisää se joukkoon öljyn kanssa

Puolita kylmät potut. Paista niihin kaunis väri grillissä. Nosta sen jälkeen perunat kastikkeeseen ja sekoita varovasti. Viimeistele salaatti sipulinvarsilla, hienonnetulla tillillä ja murustetulla fetalla.



2 kommenttia:

  1. Hah, ihan samat reseptit merkkasin Glorian Ruoka&Viinistä, kun hain lomakokkausinspiraatiota. Todistetusti siis tekemisen arvoisia, menee siis testiin. Tuo kaneli lohen kanssa asteen mietityttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta nämähän on ihan mahtavia reseptejä, joten ei ihme, että kumpikin on ne bongannut :). Kaneli ei loppujen lopuksi hirvesti edes maistunut kypsässä lohessa, joten rohkeasti sitäkin vaan mukaan marinadiin!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...