perjantai 28. tammikuuta 2011

Blinit

Veni, vidi, vici! Laitoin taikinan kuplimaan sunnuntai-aamuna ja illalla luovutin paistolastan paremmin voineelle Tuomakselle.  Lopputulos ei ehkä ollut mallikas kymppisuoritus, mutta tekemällä oppii.

Tästä taikinamäärästä tulee noin 8 bliniä.

3 dl täysmaitoa
15 g tuorehiivaa
2½ dl tattarijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 dl vehnäolutta
1 munankeltuainen
1 munanvalkuainen
voita paistamiseen

1. Lämmitä maito ja olut kädenlämpöisiksi.
2. Sekoita maito ja hiivanokare taikinakulhossa. Sekoita joukkoon tattari- ja vehnäjauhot, suola ja olut. Peitä kulho leivinliinalla. Anna taikinan käydä huoneenlämmössä 6-8 tuntia.
3. Vatkaa keltuainen taikinan joukkoon. Vaahdota valkuainen kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa. Nostele taikinan joukkoon.
4. Kuumenna ruokalusikallinen rasvaa blinipannulla. Kun pannusta nousee höyryä, nosta sille soppakauhalla desilitra taikinaa. Paista 2-3 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja reunat kullanruskeita. Valuta reunoille vähän rasvaa ja käännä. Valuta pinnalle rasvaa ja paista 2-3 minuuttia.
5. Tarjoile heti esim. smetanan, sipulisilpun, kylmäsavulohen ja tillin kera. Tarvittaessa voit pitää blinejä lämpimänä sata-asteisessa uunissa. Älä peitä kannella tai foliolla, jotteivat blinit menetä rapeuttaan.

Ohje pienin muutoksin: Suvi Rüster, Olivia 2/11

Ps. Pani silmään, ettei alkuperäisessä ohjeessa ollut mitään mainintaa tuosta maidon ja oluen lämmittämisestä.  Tämä on ärsyttävän yleinen moka lähes kaikissa ruokamedioissa, sillä arvatkaapa, miksi en ikinä leivo. Siksi, että resepteistä jätetään usein onnistumisen kannalta oleellisia tekovaiheita pois! Pettymys on mieletön, jos taikinasta tuleekin pannukakku vain siksi, ettei itse hokannut jotain kymmeniä vuosia sitten köksäntunnilla opittua.

3 kommenttia:

  1. Mä teen kaikki hiivataikinat nykyään kylmään veteen. Hiiva toimii aivan hyvin niinkin, jos on pitkä kohotusaika (kuten tässäkin ohjeessa on).

    VastaaPoista
  2. Heh, tiedätkö - mua ärsytti ihan sama asia! Kuitenkin, supermuisti toimi ja kertoi, että nostatuksen kannalta ois hyvä jos se neste olis oikeasti lämmintä ;) Eli kyllä joo, myös Tampesterissa tehtiin viikonloppuna blinejä, sairaana täälläkin. Ja samaisella ohjeella. Salakavalia nämä lehtien reseptit, kun tuovat kuolan suupieliin... Jatkellaan!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...