perjantai 21. tammikuuta 2011

Blinihimo


HELP! Uusinta Oliviaa lukiessa iski kauhea blinihimo. Huhut kertovat, että monissa ravintoloissa on  juuri parhaillaan meneillään bliniviikot ja nyt etsintäkuulutankin Helsingin parasta bliniravintolaa. Miksi ei koko Suomenkin. Onko vinkkejä?

Tuli muuten itselleni yllätyksenä tieto, että blinit ovat nimenomaan laskiaisherkkua, jota kristinuskon levittyä nautittiin Venäjällä  ennen paastoa.  Uskottiin, että laskiaisruuan piti olla tuhtia, jotta seuraavan vuoden ruokavarastot varmistuisivat. Olin jostain syystä luullut blinisesongin liittyvän venäläiseen uuteen vuoteen, mutta tämä selitys kuulostaa kieltämättä loogisemmalta.

8 kommenttia:

 1. Mullaki ihan järkky himo. Enkä oo ees ikinä maistanut! Mut pannun kumminki omistan. Me Naisissaki oli blinijuttu. Ja ihania täytteitäki. Suomen parhaan bliniravintolan sijasta mua kiinnostaa, saako koko kulttuuripääkaupungista blinejä?

  VastaaPoista
 2. Oi blinit, nam! En tosin osaa kertoa parasta bliniravintolaa, sillä puolueellisen arvioni mukaan parhaat blinit saa äitini keittiöstä. Uutenavuotena paistelimme myös itse blinejä ja olivat nekin sangen herkullisia (eivätkä ollenkaan niin hankalia tehdä kuin luulin). Höysteenä smetanaa, sipulia, mätiä, savusiikaa, perunasalaattia ym.

  Noin muuten voisin arvata, että melko hyvin blinihommat olisivat hallussa jossain Helsingin venäläisistä ravintoloista (Saslik, Bellevue, Troikka ja mitä niitä nyt on), tai sieltä ainakin itse etsisin, jos en itse niitä pusaisi.

  VastaaPoista
 3. Blinikuume on vaivannut täälläkin, enkä ole kuunaan edes maistanut blinejä!

  Vähän olen vihjannut Kristan suuntaan, että se lainaisi töistä pannuja ja pistettäisiin blinibileet pystyyn, mutta se olen kuulemma sitten mä joka ne blinit joutuu paistamaan...

  VastaaPoista
 4. Poistin kaupasta tänään pullon vehnäolutta, tattarijauhoja ja palan hiivaa! Arvatkaa siis, mitä meillä syödään huomenna ;)

  Janna: en epäile, etteikö löytyisi. Monet ravintolat ottavat blinit listalleen tähän vuodenaikaan, vaikka ne muulloin loistaisivatkin poissaolollaan.

  Miia: Hyvin keksitty! Ellen olisi potenut tänään flunssaa, olisin jo körötellyt autollani lähimpään venäläiseen ravintolaan ;). Ja ystävän tai sukulaisen rakkaudella tekemiä blinejä ei kyllä voita mikään!

  Ex: No niin paistatkin! :D Kannatan bileitä! Ja blinejä voi paistaa muuten erän etukäteenkin, jos ei halua seistä lieden äärellä koko iltaa. Säilyttää niitä vaan 100-asteisessa uunissa (ilman foliota!).

  VastaaPoista
 5. Mä kävin männäviikolla tossa Roihikan amiksella syömässä mm. blinejä jotka oli alkuruokana. Alku+pääruoka 8,50€. Ei paha vaikka palvelu onkin mitä on. Kahviki tais kuulua hintaan.

  VastaaPoista
 6. Graniittilinnassa oli tänä vuonna ihan OK blinit (paitsi että yksi oli pikkuisen palanut). Lasipalatsin blinit ovat aikaisempina vuosina olleet oivallisia, samoin Kappelissa tarjoillaan ihan kelvollista kamaa. Huomenna annan Salvelle uuden mahdollisuuden, sillä muutama vuosi sitten siellä syömäni blinit olivat ala-arvoisia (vaikka luulisi, että Salvessa osataan voissa paistetut asia!).

  Ja sanavahvistus on steme :-)

  VastaaPoista
 7. Itse olen syönyt tasan kerran elämäni aikana blinejä. Isäni niitä valmisti varmaan 10 vuotta sitten, ja mieleeni on jäänyt smetanan, suolakurkkukuutioiden, sipulisilpun, mädin ja hunajan mieletön makuyhdistelmä! Positiivisesta kokemuksesta huolimatta niitä ei ole tullut sen jälkeen missään syötyä. Täällä Lahdessa on ravintola, jossa on meneillään bliniviikot ja hieman houkuttelisi mieli mennä kokeilemaan... ( http://www.roux.fi/ajankohtaista/ )

  VastaaPoista
 8. Kiitos vihjeistä. Etenkin Jaanalle, jonka ansiosta tiedän nyt, missä syön maanantaisen lounaan (Siis siitä huolimatta, että aion valmistaa huomennakin blinejä. Voisko blinejä syödä esim. viikon putkeen?)

  Pistaasia: No sinne vaan! Ei empimisiä, kun blineistä on kyse :).

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...