torstai 10. maaliskuuta 2011

Jäätelöä, viiniä ja rullia

Tasapaksu pökkelö arki sai tiistaina kaivattua vaihtelua oikein monen päivän edestä, kun koko iltapäivä kello kolmesta eteenpäin oli yhtä hulabaloota. Jällkimauksi jäi makia, sillä sinkosin heti alkajaisiksi  Bläkiin maistelemaan kevään ja kesän uutuusjäätelöitä ja ihastelemaan Helsingin maaliskuisia kattoja.


Bläkin anti oli ihan mielenkiintoinen, muttei omin. Olen jäätelöiden kohdalla enemmän pakettikuluttaja kuin yksittäisten tötteröiden ja puikkojen ostaja, joten tunsin olevani vähän väärää yleisöä. Magnumin valikoimasta löytyi silti jotain vallan ihastuttavaa: pikkujäätelöt! Toimivat aikuiseen makuun etenkin kahvin kylkijäisinä.

Jäätelöparatiisista matka jatkui Kiasman kahvilan ja Sokoksen astiaosaston (kröhöm) kautta Lauttasaareen, jossa Decanter oli Essi Mäntylahden johdolla järjestänyt meille muutamille ruokabloggaajille viini- ja  lasitastingin Riedelin laseilla. Saatoin ujosti hurmaantua Decanterin ja Viini-lehden yhteisistä tiloista, joista löytyi mm. valtava, yhden seinän vievä viinikellari. Kadehtittavaa! Maailmassa on tapahtunut jälleen virhe, kun omalla työpaikkalni ei vastaavaa ole.

 
Sitten  huonoja uutisia kaikille, jotka luulivat omaa Essence- tai Senta-kokoelmaansa täydelliseksi: olitte niin väärässä! Ei näemmä riitä, että omistaa ainoastaan punkku- ja valkkarilasit, vaan jokaiselle rypäleelle pitäisi olla omanlaisensa lasit. Tämän huomasimme tastingin aikana, jolloin kaikkien ilmeet olivat yhtä epäuskoisen hölmistyneet maisteltuamme ja tuoksuteltuamme samoja viinejä erimallisista ja -kokoisista laseista. Lukekaa tarkemmin vaikka  Chez Jasun postaukesta. Jasu on painanut asioita muutenkin tarkemmin mieleensä  -  minä keskityin olemaan vain hölmö ja varsinainen viiniurpo kaikessa tietämättömyydessäni.


Tastingin jälkeen saimme maistella vielä Rullan korkealaatuisia, käsityönä valmistettuja viatnamilaisia riisipaperirullia, jotka oli täytetty tofulla, lohella ja ankalla. Aaaa, olin menettää tajuni! Ei ihme, että maailmalla on supistu ja ennustettu rullista seuraavaa sormiruokahittiä, sillä toimivat ainakin itselleni sushiakin paremmin. Punonkin jo juonia, joilla saisin näitä seuraavaan työpalaveriin ainaisen pullan ja sämpylän tilalle.


Että semmosta. Ihan normitiistai ;)


6 kommenttia:

 1. Ihan rehellisesti kateeks käy. Vaik ehkä nyt ootki jotain blogii pitäny jotain sata vuotta ja kaikkee ja mä oon vaan laiska lehmä. Saa olla.

  VastaaPoista
 2. Pöh pöh, ei kannata kadehtia. Oon toki kokenut ja saanut paljon uskomattomia mahdollisuuksia ja kokemuksia pelkästään blogini ansioista, mutta usko pois, kaikella on varjopuolensa.

  VastaaPoista
 3. Yllättävän halvalla me sieltä Sokokselta ulos päästiin ;). Mulle jäi kummittelemaan mieleen se suomalainen astiasarja vaaleanpunaisina kukkineen, kiitti vaan!

  VastaaPoista
 4. Mua jä häiritsemään ne Iittalan oranssit lasit.....

  Teen toivottavasti huomenna postauksen niistä astioista :).

  VastaaPoista
 5. Kiva, että tykkäsit meidän "residenssistä". Remppavaiheessa oli mukana arkkitehti, ei ehkä oltaisi uskallettu punaisia seiniä tai niin graafisia tapetteja ihan ominpäin valita.

  Ja kiva, että tykkäsit laseista myös. :)

  Astiaosastot on vaarallisia. Lienee mulle jonkinlainen ammattitauti!

  VastaaPoista
 6. Essi: sisustuksenne oli niin upea! Kyllä on ammattitaitoinen arkkitehti ollut kyseessä :)

  Ja kiitos viimeisestä! Lähdin kotiin huomattavasti viisaampana, vaikka tällainen viiniuuno olenkin ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...