torstai 14. heinäkuuta 2011

Kampelaperunapaistos

Rehellisesti: syön nykyään niin usein lohta, että alan kokea pian pakottavaa tarvetta päästä uimaan  kosken vastavirtaan. Ei hyvä. Välillä olisi tervettä syödä jotain muutakin kalaa, vaikka lohi tuntuukin olevan 2010-luvun sikanautajauheliha.  Ainakin, jos uskoo pienempien kauppojen kalatiskeihin tai lounasravintoloiden ruokalistoihin, joissa tehoviljelemätön kalalaji on jo urbaani legenda.

Kävisikö vaihteluksi vaikka kampela? Se ruotoinen, mutta maukas "roskakala" maksoi taannoin Itiksen Sittarissa fileroituna vain noin 9€/kilo. Halpaa kuin saippua!




n. 750 g perunoita
oliiviöljyä
1 luomusitruunan kuoret ja mehu
nippu tuoretta tilliä
4 kampelafilettä
150 g esikypsennettyjä rapuja
200 g turkkilaista jugurttia
150 g kypsää cheddaria raastettuna
1 tl dijon-sinappia

1. Keitä perunat kokonaisina suolavedessä. Kaada keitinvesi pois ja anna höyryn kuivata perunat. Kun perunat ovat viilenneet, leikkaa ne noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi.
2. Levitä perunaviipaleet isoon, voideltuun uunivuokaan. Lorauta perunoiden päälle hieman oliiviöljyä ja viimeistele sitruunankuoriraasteella, hienonnetulla tillillä, suolalla ja pippurilla. Aseta kampelafileet ja katkaravut perunoiden päälle.
3. Sekoita keskenään jugurtti, sitruunamehu, sinappi, puolet cheddarista ja loput tillisilpusta. Vuoraa kampelafileet jugurttikastikkeella. Ripottele päälle vielä loput cheddarraasteesta.
4. Paista paistosta 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kalafileet ovat kypsiä.

Alkuperäinen ohje: Jamie magazine, issue 19


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...