lauantai 27. huhtikuuta 2013

Valkosipulimuffinsseilla vappuun

Poimin keittokirjahyllystä pitkästä aikaa Johan Åkerbergin Muffinssikirjan ja pyöräytin opuksen ohjeilla valkosipulimuffinsseja katkaraputäytteellä. Ylläri veto, sillä en ole mikään suolaisten muffinssien ylin ystävä, vaan syön mielummin sämpylät sämpylöinä ja piiraat piiraina. Mutta näistäpä muffinsseista tulikin ihanan kuohkeita ja lempeän makuisia. Myös katkaraputäyte oli ihan ässä, joskin syödessään vähän sottaista.

Ajattelin, että nämä istuisivat nätisti vappubrunssille. Jos katkaraputäyte ei puhuttele, voi sen korvata esim. tuorejuustolla, tai iskea muffinssit keiton kavereiksi. Ihan sellaisenaan valkosipulimuffinssit ovat valitettavasti vähän hohdottomia.


VALKOSIPULIMUFFINSSIT KATKARAPUTÄYTTEELLÄ (10-12 muffinssia)

Muffinssit:
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 munaa
2 dl kermaviiliä
1 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä
3 - 4 valkosipulinkynttä murskattuna
1 dl ruohosipulia hienonnettuna

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon. Vatkaa munat, kermaviili, maito ja öljy keskenään ja sekoita jauhoseokseen. Kääntele joukkoon murskatut valkosipulinkynnet ja hienonnettu ruohosipuli. Kaada taikina muffinssivuokiin ja paista uunissa n. 15-20 minuuttia.

Katkaraputäyte:
raejuustoa
katkarapuja
tuoretta tilliä hienonnettuna
pari ruokalusikallista raastettua piparjuurta (tai maun mukaan)
pari ruokalusikallista sitruunamehua
suolaa ja valkopippuria.

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta.

Ohje: Johan Åkerbergin Muffinssikirja


1 kommentti:

  1. Oon jo tovin sivusilmällä katsellut josko löytyisi jokin kiva kala-alkupala tuleva joulun aattopöytään - hiukan rajoittaa, ettei äitini syö "raakaa" kalaa...tässä voisi olla vaihtoehto alkupalaksi :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...