maanantai 2. syyskuuta 2013

HEDELMÄ-VOHVELIPAISTOS VANILJAMASCARPONELLA JA KANELIKINUSKILLA

May I introduce you: vohvelimuruilla peitelty omenaluumupaistos vaniljamascarponella ja kanelikinuskilla. Eli vastaukseni aiemmin paljastamaani Jules Destrooper -jälkiruokahaasteeseen. Huh, johan olikin haaste!


Tämän reseptikilpailun kohdalla ymmärsin taas sen, etten osaa valmistaa jälkiruokia. En ainakaan ravintolatason sellaisia, jotka mielestäni edellyttävät useamman komponentin kuin pelkän pullan. Toki normaalisti en olisi asiasta moksiskaan, koska vajanaisten taitojeni takia en joudu ikinä siihen ikävään tilanteeseen, että maksaisin ravintolajälkkäristä, jonka olisi voinut tehdä itsekin ja vielä paremmin, mutta nyt tieto järsi palasia itsevarmuudestani. Miksen voinut pysyä lestissäni, omalla mukavuusalueellani?

Muutamat tämän kilpailun taistelupareistani lähtivät yhdistämään vohvelikeksejä jäätelöön, mikä kuulostaain klassiselta ja herkulta ratkaisulta. Jädeä mietin pitkään itsekin, mutta harmikseni keittiökaapeista uupuu yhä jäätelökone ja itseltäni taito tehdä muuta kylmää kuin mehujääpuikkoja. Omenahyveen kaltaisen vohvelimurupaistoksen keksin vasta, kun olin jo varma osallistumisestani kurpitsavanukkaalla. Ratkaiseva tekijä oli kurpitsojen koko versus omenoiden ja luumujen kokoon. Ei napannut niinku yhtään raahata giganttista pumpkinia kaupasta kotiin ja hyvä niin, sillä tästä hedelmäpaistoksesta tulikin todella onnistunutta. 


Tähän annokseen on jemmattuna syksyn hedelmäiset maut ja värit, kanelista makeutta, vaniljaista kuohkeutta sekä rapsakkaa rouheisuutta Jules Destrooper Butter Crisp -keksien muodossa. Ohje on kahdelle, mutta vaniljamascarponea ja kanelikinuskia tulee näillä määrillä hieman useammalle.

HEDELMÄ-VOHVELIPAISTOS VANILJAMASCARPONELLA JA KANELIKINUSKILLA (kahdelle)



Täyte:
200 g / n. 2 kpl omenoita
100 g / n. 4 kpl tummia luumuja
1/4 tl kanelia
1½ tl perunajauhoja
1 rkl ruokokidesokeria
ripaus merisuolaa

Muruseos:
4 Jules Destrooper Butter Crisp -keksiä
25 g voita
3 rkl ruokokidesokeria
3 rkl spelttijauhoja

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi omenat ohuiksi siivuiksi. Halkaie luumut ja poista kivet. Viipaloi luumut. Yhdistä hedelmät kulhossa ja lisää joukkoon kaneli, perunajauho, sokeri ja pieni ripaus suolaa. Jaa täyte voideltuihin uuninkestäviin annosvuokiin.

Valmista muruseos. Murenna keksit morttelissa (osa muruista saa jäädä kookkaiksikin). Sulata voi. Yhdistä keksimurut, voisula, sokeri ja spelttijauhot. Sekoita seos tasaiseksi. Ripottele ja painele muruseos täytteen päälle.

Paista paistosta 200-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia. Tarjoile hedelmä-vohvelipaistos vaniljamascarponen ja kanelikinuskin kanssa.

Vaniljamascarpone:
225 g mascarponea
2 rkl laadukasta vaniljasokeria

Yhdistä ainekset ja sekoita tasaiseksi.

Kanelikinuski:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1 rkl voita
2 rkl kanelia

Keitä kermaa ja fariinisokeria miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes kastike on sakeahkoa. Lisää voi ja kaneli.


 Keksit tarjosi Jules Destrooper.


3 kommenttia:

  1. Tosi kiva idea!:) Paistokset on ihania. Täytyisi omenoista nyt taas tehdäkin. Harmi, kun viimeiset vohvelit tuli viikonloppuna syötyä, niin ei pääse nyt kokeilemaan tätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kovan ajatustyön ja tuskan takana nuo olivatkin :D.

      En muuten olekaan vielä katsellut kauppojen keksiyllyjä sillä silmällä, mutta kai noita vohveleita saa ihan kaikkialta? Omammekin nimittän loppuivat näiden paistosten myötä, mutta himottaa rouskutella niitä kyllä jatkossakin. Olivat niiin hyviä!

      Poista
  2. Kuulostaapa herkulliselta!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...