torstai 24. helmikuuta 2011

Bataatticurry

Muutamia kuukausia sitten tylsyys ajoi pläräämään läpi Indiedays-blogeja. Se oli kohtalokasta, koska nyt olen aivan tuhannen rakastunut Cocoon. Saisinko samanltaisen tyytiltajun, kiitos.

Maanantaina huomasin, että  Coco oli valmistanut Glorian R&V:n tammikuun numerosta löytynyttä perunacurrya bataatista. Mitä isot edellä, sitä siis pienet perässä, ja tiistai-iltana kauhoin omaa tekelettäni lautaselle. Pidin paljon, enkä jaksanut keittää edes riisiä curryn kaveriksi. Jugurttikastikkeen ja tomaattisalaatin sentään sekoittelin kasaan.

Yritin muuten jälleen turhaan puolittaa reseptiä kahdelle sopivaksi. Onkohan kohtaloni ruokkia vielä joku päivä seitsenhenkinen perhe, vai miksi en osaa kokata maltillisia määriä ruokaa?



1 kg bataattia (tai kiinteämaltoisia perunoita, kuten Lady Clairea)
4 keltasipulia
4 valkosipulinkynttä
3-4 rkl kookosöljyä (alkuperäisessä ohjeessa käytettiin voita)
1 rkl luomurypsiöljyä
1 tlk (400 g) kuorittuja tomaatteja
2 dl kookosmaitoa (tai luomukermaa tai vuohenmaitoa)


Mausteseos:
1 tl kurkumaa
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl juustokuminaa
i/2 tl kanelia
1/2 tl jauhettua neilikkaa
1/4 tl chilihiutaleita
1 tl suolaa

1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.Jauha mausteseoksen ainekset morttelissa tasaiseksi.
2. Kuori ja lohko bataatti ja sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulit.
3. Kuullota valkosipulia ja mausteseosta hetki vokissa voi-öljyseoksessa. Lisää sipulit ja perunat. Kuullota kasviksia käännellen 1 minuutti, kunnes mausteet sekoittuvat tasaisesti bataattilohkoihin.
4. Lisää säilötyt tomaatit joukkoon ja anna seoksen kiehahtaa. Sekoita kookosmaito joukkoon. Kaada seos kookosöljyllä voideltuun vuokaan.
5. Hauduta currya uunissa 1-2 tuntia välillä sekoittaen. Nauti jogurttikastikkeen, tomaattisalaatin ja riisin tai ohran seirassa.

Jogurttikastike
3 dl turkkilaista jugurttia
2 tl juoksevaa hunajaa
3 rkl hieninnettua tuoretta minttua
1/2 tl suolaa


Tomaattisalaatti
(kirsikka)tomaatteja
oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria myööystä
tuoretta basilikaa

5 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa ihanalta. Suosittelen kokeilemaan bataattichiliä, jonka löysin chocochili-blogista, testasin ja blogasin ite. Ihan sairaan hyvää. Tykkäisit salee!

    VastaaPoista
  2. Sama juttu mulla, että ihan mahdotonta kokata jotenkin järkevää määrää ruokaa itselleen...enkä kykene säästämään sitä seuraavaan päivään vaan syön sitten kaiken itse yhtenä päivänä. Järjetöntä. Jotain itsehillintää. :D Mulla on samainen Coocon blogista löydetty curryn ohje tallessa ja valmiina testaukseen, hih! :)

    VastaaPoista
  3. Janna: paan mieleen. Kokeilen varmasti!

    Saija: Kohtalotoveri! Luulin tämän helpottuvan sen myötä, kun muutin poikaystävän kanssa yksiin, mutta tuntuu, että teen nyt kaksi kertaa kauheemmin sitä ruokaa :D. Ei hyvä. Meillä nuo tähteet valitettavasti hukkuu jääkaappiin ja löytävät lopulta tiensä roskiin, joten siksikin pitäisi vähän rajoittaa...

    VastaaPoista
  4. Bataatti on hyvää ja curry taivaallista, eli tämä menee varmasti kokeilulistalle :) Jostain syystä oli muuten jäänyt kokonaan R&V:stä huomaamatta minulta tuo perunaversion ohje.

    Meillä on muuten melkein toisinpäin tuon ruuan määrän kanssa. Itselleni teen kyllä ruokaa sopivasti, mutta poikakaverin ollessa kylässä saan kuulla jatkuvaa naputusta siitä, että ruokaa on liian vähän. Itse kun olen niin pienikokoinen, niin en ilmeisesti osaa aina oikein arvioida, että kuinka paljon enemmän apetta päätä pidempään mieheen mahtuu :D

    VastaaPoista
  5. Hei Mary, haluan sun arviointikykysi! Esim. eilen tein sienikaalipiirasta... PELLILLISEN. Ja luulin jälleen muka puolittavani ohjeen ainemäärät. Käsittämätöntä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...