keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Astiafriikin painajainen

Elämme masentavia aikoja. Siinä missä Iittalan kevät häikäisee kauneudellaan, on taas muutama vanha astia poistettu tuotannosta. Ja mikä voisikaan olla astiafriikin pahin painajainen? Se, että yksi näistä poistotuotteista oli juuri se muotoilultaan täydellisyyttä hipova Teeman valkoinen kahden desin maitokaadin, joka minun piti heti seuraavaksi hankkia kokoelmaani! Arvatkaa, löytyykö sitä enää mistään? Ei.

(Tähän väliin jotain todella painokelvotonta).

Että voi ihmistä tympiä! Minkä kermakon muka nyt hankin? Kokon ja 24h:n ovat liian isoja, Lumi-sarjan muuten vaan typerä ja Arcticasta yritän pysyä erossa. Olin hankkinut kaappiini jo Teeman valkoisen sokerikonkin valmiiksi. Snif!


Kuva: Iittala

12 kommenttia:

 1. Anonyymi9/2/11 20:43

  Kannattaa kokeilla katsoa vielä Iittalan tehtaanmyymälöistä, niissä kun on poistuvia tuotteita usein muita myymälöitä pidempään.

  t. eräs, jota myös harmittaa liian usein vaihtuvat asitiasarjat. metsänvihreitä tai mustikansinisiä kartioitakaan kun ei ole saanut enää muutamaan vuoteen.

  VastaaPoista
 2. peikkolapsi10/2/11 00:10

  mä voin vilkasta sulle huomenna duunissa, että saisko noita vielä jostain mein myymälästä. kyllähän ne sitte postiennakolla liikkuu. tosi harmi, että se otettiin vaan vuodeksi takaisin, ois tosi kysytty tuote :l

  VastaaPoista
 3. Oi voi, tuo kyllä harmittaa! Ja onpa kaunis kaadin tosiaan. Mäkin laitoin mun ystävälle viestiä, jolla on kytköksiä, että josko tuollainen sulle löytyis. Toivotaan että joku vaikka suostuis myymään sen sulle omista kätköistään. :)

  VastaaPoista
 4. Toi on kyllä just niin ärsyttävää! Päätin aikanaan pari kokoa, mitä teema-lautasia alan keräämään, niin eikös juuri ne koot lopetettu seuraavana vuonna. Nyt on sitten kaapissa varmaan viittä eri kokoa noita lautasia.

  VastaaPoista
 5. peikkolapsi10/2/11 10:41

  no joo eipäs noita ole enää kun yksi kappale iittala outlet Iittalassa, epäilen tosin vahvasti saldon paikkaansapitävyyttä. eli kannattanee kaikki marketit yms. katsoa vielä läpi!

  toivotaan, että saatais joku uus kiva pieni nekka myyntiin :) taidankin laittaa sen muistiin tonne että pistetään tehtaalle palautetta.

  VastaaPoista
 6. Voi kiitos peikkolapsi ja Saija vaivannäöstä. Lähetin itsekin alkuviikosta verkkokauppaan asiasta viestiä ja sieltäkin vastattiin, että tuskin löytyy edes Iittalan myymälöistä enää. Stockmannilta voisin käydä tänään vielä etsimässä, mutta muuten ei kai auta muu kuin ruveta kyttäämään huuto.nettiä :P

  Tiedotetaanko muuten näistä lopetettavista tuotteista ja väreistä missään? Sillä ymmärrän kyllä, ettei uusia astioita ja värejä voi tulla tuotantoon ilman, että joko tuotantokapasiteettia lisätään tai vanhemmista astioista karsitaan. Olisi silti kiva VARAUTUA asiaan ennen kuin on liian myöhäistä.

  Ihme kyllä tämä oli ensimmäinen kerta, kun jotain itse keräämääni kuopataan.

  VastaaPoista
 7. Iittalan sivuilta löytyy päivittyvä lista valikoimasta poistuvista tuotteista: http://www.iittala.fi/web/Iittalaweb.nsf/fi/uutiset_valikoimamuutokset

  VastaaPoista
 8. Hei Anna, kiitos kovasti linkistä! Tuli tarpeeseen :)

  VastaaPoista
 9. peikkolapsi11/2/11 12:38

  joo kannattaa tosiaan katsella noita päivittyviä listoja, sekä iittalan ETTÄ ARABIAN sivuilta kun niillä on sitte erilliset listansa. nyt oli ainakin päivitetty kesäkuulle asti. sitä pitäisi itsekkin lukea hieman aktiivisemmin, kun ei me myymälässäkään olla aina ihan perillä, että mitä tapahtuu. toisiaan päätökset tulee pari vuottakin etukäteen, toisinaan 4kk varotusajalla.

  lisäksi tietyt sesonkituotteet ei edes näy noissa, mutta jos ymmärtää jonkin olevan sesonkituote, niin nimikin kertoo jo puolestaan. :)

  VastaaPoista
 10. Peikkolapsi, pidän mielessä :)

  VastaaPoista
 11. Niin, tuo valikoimasta poistuminen ja myymälöistä loppuminenkaanhan eivät aina mene käsikädessä. Jos kyseessä oman tuotannon tuote, saattaa varasto mennä melkoisenkin alas valikoimista poistumisen yhteydessä koska silloin tuotanto voidaan suunnitella menekin mukaan eli käytännössä tuote saattaa loppua jo samoihin aikoihin kun tuote virallisesti poistuu. Jos taas tuote tulee omia tehtaita "kauempaa" saattaa tuotetta hyvinkin löytyä myynnistä outleteistä&eri ketjujen poistomyynneistä hyvällä lykyllä kauankin virallisen poiston jälkeen koska silloin tilaukset tuotteesta on tehty jo hyvän aikaa ennen tuotteen päätymistä hyllylle eikä kukaan ole osannut ennustaa loppuajan todellista menekkiä. :) tällöin matti-myöhäisetkin ehtivät vielä saada lopetettua tuotetta kaappiin.

  VastaaPoista
 12. Anonyymi, tuokin fakta on tosiaan hyvä muistaa pitää mielessä :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...