perjantai 18. helmikuuta 2011

RANDOMS


Vaikuttaisi siltä, että kulunut viikko oli sarjassaan iha kiva. Nyt onkin sata kertaa mukavempi käpertyä viikonlopun viettoon divaanille ja suunnitella korkeintaan röpörieskan leipomista ja kermaisen kalakeiton keittämistä. Olin eilen ensimmäistä kertaa hallilla seuraamassa SM-liigan matsia ja opin, että siitäkin hommasta saa vain päänsärkyä ja pahoinvointia. Eli ei edes viiniä näin perjantain ratoksi, kiitos.

Tiistaina kokemastani Farangista haluan sanoa sen verran, että kaiken hehkutuksen ja odotuksen jälkeen petyin pikkasen. Toki osa maistelumenun ruuista oli hyvää ja samanlaista ei saa muualta Helsingistä, mutta kaiken syötyäni päähäni pinttyi epäilys siitä yrittääkö ravintola vain brassailla eksoottisilla raaka-aineilla. Mielestäni ruuissa toistui nimittäin liikaa samat maut eikä monessakaan menun annoksissa ollut nähtävissä sellaista käsityöläisyyttä ja ammattitaitoa kuin mitä koin esim. Demossa. Joku ruoka maistui jopa festarimätöltä ja hei, jos pääkomponentti on harvoin suomalaisessa ruokapöydässä nähty taskurapu, niin kuka hullu paneroi ja uppopaistaa sen niin, että lopputulosta ei erota huoltsikan sipulirenkaista? Hämmentävä ratkaisu. Ja kun valituksen makuun pääsin, niin tilitän vielä siitä, miten hankalaa isossa salissa oli keskutella pöydän yli, kun paikan häly ja meteli oli pahempi kuin koulun ruokalassa.

Hyi kun tuli ilkeä olo antaa näin negatiivista julkista palautetta. Mutta kun ei tuo ravintola vain vastannut millään ehkä epärealistisiksikin nousseita odotuksiani.

Vespassa kävin puolestani pastalla kera tyttöjen suunnittelemassa huhtikuista matkaa Sisiliaan. Ruoka oli perushyvää, mutta interiööri eteläespalaisen ihastuttava. Kiva, että Helsingissä on vielä muitakin kuin S-ketjun italialaisia. Tuo kuvassa näkyvä jälkiruoka on muuten suklaalasagne, eli suklaamoussen sisällä oli pastalevyjä! Huimaa!

6 kommenttia:

 1. Pakko puolustaa niitä Farangin taskurapuja, ne oli mun lemppari! Ja toisekseen niitä ei ilmeisesti oikeen millään muulla tavalla valmistetakaan, koko pointti on siinä et ne kuoretkin syödään, ja jossei niitä frittais niin ei ois niin hyvää, menis varmaan aika muussiks.
  Se meteli on kieltämättä aika järkyttävä,ja ihmeteltiin sitä aluksi, mutta kun oltiin isommalla porukalla syömässä niin kieltämättä se tavallaan nostatti jopa tunnelmaa.
  On vaan ihana et on olemassa jotain erilaistakin, Helsingissä loppujen lopuks monien ns huippuravintoloiden ruokalistat on aika samanlaisia.

  VastaaPoista
 2. Meidän taskurapujen paneeraus oli myös liian suolaista, mutten jaksanut nillittää tänne siitäkin. En tykännyt, mutta en muutenkaan ole mikään uppopaistettujen asioiden ystävä :)

  Oon samaa mieltä siinä, että erilaisuudessaan Farangille on kyllä tilaa ja kysyntää. Mutta hinta ja laatu ei mielestäni kohdannut ainakaan tällä kerralla.

  VastaaPoista
 3. Harmin paikka kun Farang ei lumonnut sinua :-( Itse sekasyöjänä jumaloin paikan pöperöitä ja mulla on ollut joka kerta niin hyvä tsägä, että olen päässyt Farangin pienemmälle puolelle. Siellä ei ole kuulemisongelmia.

  VastaaPoista
 4. Ei Farang ole vielä missään nou nou -listalla, mutta tuota maistelumenuuta tuskin enää toiste tilaan.

  Pakko myös myöntää, että odotukseni olivat lähes kohtuuttoman korkeat. Ei niitä olis täyttänyt oikein mikään. Ja se tiikerirapuepisodi, josta Facebookissakin kiljuin, tappoi vähän tunnelmaa myös :D.

  VastaaPoista
 5. Pakko kommentoida, että meillä oli aika samantyyppiset kokemukset Farangista viime syksynä! Hehkutusta oli kuultu niin paljon, että illallinen oli huikea pettymys. Suolaus oli meidänkin ruuissa ongelma - samaan aikaan tarjoilluissa ruokalajeissa toinen ylisuolattu ja toinen lähes suolaton. Ruoka oli kaiken kaikkiaan ihan ok, mutta joku linja siitä puuttui - jopa Helsingissä saa niin hyvää kiinalaista ja thai-ruokaa nykyään, että pelkät "eksoottiset" raaka-aineet ei ihan riitä tekemään ruuasta kiinnostavaa. Lisäksi juuri tuo meluisuus ja meidän kohdalla vielä heikko palvelu (mm. laskussa oli ylimääräinen juoma eikä sitä edes pahoiteltu, korjattiin kyllä pyynnöstä) jättivät fiiliksen, että rahoille ei tosiaan saanut vastinetta. Jäi tunne, että paikka panostaa enemmän statukseen kuin ruokaan... Sääli, täällä kun ei ole montaa tuon profiilin ravintolaa jossa ylipäätään jaksetaan ajatella vegaaneja.

  Sori nyt tästä ylipitkästä valituskommentista, taisin innostua kohtalotoveruudesta... Mutta mun mielestä perusteltu julkinen palaute on aina tervetullutta!

  VastaaPoista
 6. Anni: "kivaa" kuulla kohtalotovereista. Sääli, ettei Farang olekaan (ainakaan tällä hetkellä) niin ihmeellinen, mitä siitä on saanut kuulla.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...