maanantai 14. helmikuuta 2011

MTV3:n studiolla

Ilokseni olin saanut viime lauantaille kutsun "suklaiseen tilaisuuteen" MTV3:n studioille pöllölaaksoon  Ilmalaan. Kaahasin paikalle tuhatta ja sataa punaisella Toyotallani auringon vuodattamat kyyneleet poskilla olettaen, että myöhästyn pahasti, mutta kaiken sen tajusin kannattaneen siinä vaiheessa, kun sain suuhuni suklaakastiikkeeseen dippaamani kukkakaalin. Huhhuh! Kerronko vähän lisää?


Tilaisuuden juoni oli rakennettu Huomenta Suomen Makuja-studion äärelle, jossa television kuumin kokki Oula Hänninen opasti meitä suklaafonduen maailmaan. Tapahtuman järjesti Leaf, joka on lanseeraamassa kevään aikana  TV-Mix Choco Candy -makeissekoituksen. (En henkilökohtaisesti jaksa odottaa, koska TV-Mix on kautta aikojen ollut liitulakuineen ja viinikumeineen suosikkipussini kaupan makeishyllyssä. Ja jatkossa niitä kaikkia karkkeja saa vielä suklaalla kuorrutettuina! Oi nam!)


No mutta ne suklaafounduet... ihan parhautta! Niitä oli valmistettu sekä Royalin maitosuklaasta että tummasta suklaasta ja tarjolle oli aseteltu kukkakaalia, parsakaalia, makeaa limppua, lihaa, kanaa, simpukoita, kuorittuja jättikatkaravun pyrstöjä, mansikoita sekä vadelmia. Tartuin ensimmäisenä kaaleihin, joista parsa ei täysin vakuuttanut, mutta kukkakaalin suklaa sai maistumaan jopa jännän kookoksiselta.  Yllättävin makucombo syntyi kuitenkini  maitosuklaaseen dipatuista scampeista ja suunnittelinkin jo, miten upean alkupalan kevyesti grillatuista, vartaisiin ujutetuista  jättikatkaravuista ja hieman tulisesta maitosuklaakastikkeesta saisi.

Oulan vinkkien mukaan valmistettu suklaafondue syntyy muuten siten, että pilkotaan ensin suklaat kuppiin, kuumennetaan sitten sopiva määrä kermaa ja kipataan se suklaiden päälle. Kipakkaa tulisuutta halutessa kerman sekaan voi leikata palan chiliä, joka sitten kuumentamisen jälkeen noukitaan pois. Fonduen voi tarjoilla joko tavallisesta korkeareunaisesta kiposta tai pienestä fonduepadasta, joskin mitään liekkiä ei kannata pitää päällä. Liekin tarjoama lämpö on usein liian terävää suklaalle.


Suklaiden ohella aamupäivän yksi  huippuhetkistä oli uutisankkuri Kirsi Almin esittelykierros Maikkarin uutishuoneella. Saimme kuulla julkisia salaisuuksia esimerkiksi siitä, miten aamu-uutisten aikana nuorekkaaseen bisnestyyliin pukeutuneella ankkurilla saattaa hyvinkin olla jalassaan collegehousut ja että kamerat ovatkin robotteja, jotka seilaavat studiossa itsekseen  kuin paremmassakin scifi-leffassa. Ja tiesittekö, että uutsiankkuritkin kirjoittavat ihan itse uutisia? En olisi uskonut, vaikka toisaalta se olin myös minä, joka luuli lapsena Arvi Lindia maamme presidentiksi.


Kotiin lähdin kassi täynnä karkkia ja siirsin mielessäni diettiä taas päivällä (tai viidellä). Kiitos kaikesta tapahtuman järjetäjille, Oula Hänniselle ja ihastuttavalle Kirsi Almille!

Kuvat: Hannu Peltola 

2 kommenttia:

  1. Toimiskohan suklaaseen kastettu pehmeäksi kypsytetty ja jäähdytetty kurpitsa? Kuulostaa ainakin aika namilta.

    VastaaPoista
  2. NO IHAN VARMASTI! Mietin itse myös bataattia.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...