sunnuntai 8. tammikuuta 2012

A21 Dining


Skål 28-vuotiaalle. Kuten olen jo kyllästymiseenne asti vihjaillut, juhlimme tänä vuonna merkkipäivääni A21 Diningissa. Ihan paras valinta. Ravintola on juuri sopivassa suhteessa klassisen tyylikäs ja omantakeinen istuakseen elämän juhlaviin hetkiin ja jäädäkseen samalla juhlijoiden mieliin.


A21 Diningin keittiö on modernisti pohjoismaalainen ja sen jokaiselle ruoka-annokselle on kehitetty kyytipojaksi oma ainutlaatuinen, annoksen makua jatkava cocktail ravintolan yhteydessä toimivassa  A21 Cocktail Loungessa. Tällä hetkellä Metsäkävely-nimeä kantava menu on tilattavissa kahdeksan-, viiden- tai kolmen ruokalajin mind dining -elämyksenä ja suositeltavaa on tilata  myös cocktailpaketti (normaalikokoisena tai tasting-versiona, kuten me teimme). Koko menu on siis rakennettu ikään kuin metsäkävelyksi ja sen ensimmäinen eväsetappi viiden ruokalajin setissä kantoi nimeä niitty (niityn yrttejä seljankukkavinaigrettella ja mallaslimppulastuilla, sekä yrttinen pannacotta). Annoksen ulkonäkö oli aivan mie-le-tön, suutuntuma mainio ja yrttipannacotta maultaan vähintäänkin mielenkiintoinen. Cocktaillasiin tarjoiltiin kuusenherkkää, hunajaa ja kukkaismakuja, jotka hämmentävää kyllä maistuivat aivan niitylle.

Niityn jälkeen elämysretkeily jatkui purolle, joka ilmeni lautasella pehmeäkuorisena taskurapuna, hummerimajoneesina, rapukastikkeena ja tyrninä. Ruoka oli hyvää, mutta silti mielestäni koko menun huonointa, sillä ravun leivitys oli tässäkin ravintolassa päässyt liian suolaiseksi. Miksi annoksessa ei käytetty jokirapua? Cocktailina toimi jokin tyrnimäinen.


Puron ylityksen jälkeen ruokailijat johdateltiin koivikkoon hiiligrillatun kuhan ja kahdella tapaa valmistetun maa-artisokan ja mustatorvisienten avulla. Ja jo vain, tämä annos sulatti vähintäänkin aistit ja sydämen! Kalaan oli saatu miellyttävä koivun aromi ja lasiin tarjoiltu omenacocktail oli sekin vienosti koivumainen. Silkkaa rakkautta!


Pääruoan ajaksi Tuomas patistettiin suolle lakkaglaseeratun villisian ääreen ja minä painelin sienimetsään sieniohraton, sitruunankuoripyreen ja karpalon voimin. Kokemus oli avartava, sillä tiedänpähän nyt, miltä täydellisen ja ylevän sieniohraton kuuluisi maistua (taivaalliselta!). Lasiin minulle kaadettiin jotain karpalomaista, jossa piili häivähdys kanervaa. Parempaa se oli kuin Tuomaksen vaalealta glögiltä maistuva mikä-lie.


Jälkiruoka on minulle aina yhtä kuin aterian kohokohta. Tällä kertaa se tarkoitti peltoa, eli kaurajäätelöä ja -vanukasta, punaherkkugranitellaa sekä kauralastuja. Lasissa herukanlehteä sekä ripaus kauraa. Arvosana: kymppimiinus ja kultatähti. Samaa sanon koko menusta.

Ruokansa lisäksi A21 Dining ilahdutti varsin mutkattomilla ja rennoilla tarjoilijoillaan. Ruokalistaa ei juurikaan tarvittu, sillä osaava henkilökunta osasi selostaa sen läpi ilman lukemista, ja fiinin valkoisesta kattauksesta huolimatta vastaanotto oli erittäin lämmin. Tätä lisää muihinkin saman hintatason ravintoloihin, kiitos.

Ja tähän loppuun sopii enää yksi sana: SUOSITTELEN :)

Ps. A21 Diningin muuten vaihtaa menunsa ilmeisesti jo ensi kuussa, joten metsäkävelylle haluavien kannattaa pitää kiirettä!


7 kommenttia:

 1. Olipas mielenkiintoisen oloinen ravintola. En ole moisesta ennen kuullut, joten kiitos! Nettisivut ovat erottuvat, tosi positiivisella tavalla.

  VastaaPoista
 2. Juu tämä on ihan teidän paikka ;). Suosittelen!

  VastaaPoista
 3. Milloin tuon paikan nimi on muuttunut? Silloin kun mä kävin siellä, niin ravintolan nimi oli vielä K17 Kitchen Cocktail. Osoite ainakin on sama ja konsepti kovin tutun oloinen. Blogissa on juttuakin http://valipala.blogspot.com/2011/03/sekalaisia-syomapaikkoja.html

  Mutta oli miten oli, ihan loistovalinta synttäridinnerpaikaksi :-D

  VastaaPoista
 4. Tiiäks Jaana luulin, että K17 oli näiden sisarravintola. Kiitos selvennyksestä :D.

  VastaaPoista
 5. Mun mielestä ennen olikin kaksi eri paikkaa K17 Kalevankatu 17:ssa ja A21 Annankatu 21:ssä. K17 oli ruokapaikka ja A21 oli drinkkibaari. Ovat nyttemmin yhdistyneet?

  VastaaPoista
 6. K17 tuotti aikoinaan karvaan pettymyksen Nirson 3-ruokalajin synttärilounaalla. Tätä arvostelua lukiessa tekisi mieli antaa uusi mahdollisuus. Ilmeisesti ovat uusiutuneet ja annokset näyttävät kyllä houkuttelevilta. Positiivista kehitystä!

  Jenni liemessä

  VastaaPoista
 7. Jaana: OOKOO!

  Jenni: Anna ihmeessä mahdollisuus :). Me tykättiin todella paljon. Etenkin, kun mielessä oli vielä se jokseenkin keskinkertainen Kappelin menu, joka oli kaiketi tarkoitettu myös moderniksi pohjoismaalaiseksi kokonaisuudeksi.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...