lauantai 14. tammikuuta 2012

Koti-inspis!

En normaalisti vaivaudu poimimaan tänne kuvia muiden inspiroivista kodeista ihan siitä syystä, että ne samat kuvat pörräävät yleenä muissakin blogeissa (niissä ihan oikeissa sisustusblogeissa). Poikkeus vahvistakoon nyt säännön, sillä en pääse yli tästä The Selbystä löytyneestä ihanasta kodista.  Berliiniläisillä Christoph Niemannilla ja Lisa Zeitzillä on sisustusmaku kohdallaan. Haittaisikohan heitä, jos minäkin muutaisin noihn nurkkiin?


Okei, asunto on hieman liian kliininen ja tyhjä makuuni (etenkin keittiö!), mutta tärkeimmät elementit ovat kohdallaan: valoisa keittiö saarekkeella ja piristävillä väriläiskillä, vuoteen yläpuolelle ripustettu maailmankartta (kuulostaako tutulta?), galleria asukkaiden kädentaidoista ja lopuksi vielä boheemi ja riemunkirjava giganttinen kirjahylly. 

Ja tuosta kirjahyllystä muuten! Olen yllättänyt itseni haaveilemasta samanlaisesta, kookkaasta ja yhden kokonaisen seinän peittävästä, vaikka arvaankin jo, että näillä kirjamäärillä se tulisi olemaan aina enemmän tyhjä kuin täysi. Sitä paitsi muutto täyden kirjahyllyn kanssa on ehkä hirveintä ikinä, enkä oikein vieläkään ole ymmärtänyt, miksi kerran läpiluettavia romaaneja on kannattavaa ostaa ja omistaa. Mikäli ei siis halua toimia yksityisenä kirjastoyrittäjänä lähipiirilleen.

Ehkä tyydyn toistaiseksi vain ihaileman esimerkiksi Lauran hyllyä. Tai Lauran ystävän.

Kirjahyllyihmiset, kadehdin teitä!

9 kommenttia:

 1. Voih, ihania kuvia kyllä! Meidän isältä löytyi vielä muutama vuosi sitten oma kirjastohuone (vietin siellä käytännössä koko nuoruuden) ja tuhatpäinen opuskokoelma. Jokaisen ystävän ilme oli näkemisen arvoinen, kun vein heidät alakerran aarrekammioon sen ensimmäisen kerran :)

  VastaaPoista
 2. Hihii, mää oon just semmonen kirjahyllyihminen, ja kyllä, muutto on tuskaa. Joka muutossa osa kirjoista joutuu kierrätykseen, kun niiden raahaaminen alkaa tuntua ylivoimaiselta.

  Tuossa asunnossa tykkään matalasta sängystä, maailmankartasta, keittiön saarekkeesta ja valoisuudesta. Kliinisyydestä ja nojatuolista en niin välitä.

  VastaaPoista
 3. Meillä on seinällinen kirjoja tungettuna vajaan seinällisen kokoiseen hyllyyn ja nyt olen päättänyt, että kaikki turha karsitaan sieltä pois. Tupaten täynnä oleva kirjahylly ei näytä mukavan boheemilta, vaan epämukavan sekaiselta ;-)

  VastaaPoista
 4. rva ruusunen: voin uskoa. Itsellänikin olisi varmana leuka lattiassa :D. Ja siis kirjastohuone, wooot. Luksusta, joka ei oikein sovellu nykyajan kerrostaloasuntoihin.

  Hosuli: Tiedän niin, mitä tarkoitat. Oon kans muuttanut ihan riittävän usein ja jokaisessa muutossa niitä vähäisiäkin kirjoja on lentänyt kiertoon :D. Mutta olenkin ollut tähän asti vähän sitä mieltä, että millään muilla kuin keittokirjoilla ei ole niin paljon arvoa, että jaksaisin oikeesti pakata, roudata ja purkaa niitä muuttolaatikoista.

  suolaajahunajaa: Ette ole harkinneet isompaa kirjahyllyä? Voisit ottaa siitä sitten kuvan ja lähettää mulle, jotta voin kuolata sitä paremman puutteessa ;D

  VastaaPoista
 5. Hienon näköistä on munkin mielestäni :) On se meidänkin ikean maailmankartta hieno! Sun innoittamana sen hankin omaan makkariini ja olen tykännyt. Kiitos siis vinkistä! Jäin sitten sille tielle tänne sun blogiin lukijaksi :)

  VastaaPoista
 6. Tanja: kiva kuulla, että jäit :)

  VastaaPoista
 7. Ensin tarvittaisiin isompi asunto ;-)

  VastaaPoista
 8. Mun expeditini kutistui matalaksi ja nyt itseasiassa suunnittelin luopuvani koko hyllysysteemistä. Kirjahyllykriisi. Taidan päätyä vain kasaamaan kirjat huojuviksi pinoiksi. :) Ihanan yksinkertainen ja kaunis tuo makkari.

  VastaaPoista
 9. Saija, olen itse kokeillut kasata lehdet huojuviksi pinoiksi. Ei toiminut. Kissaperheessä keräävät koloihinsa ja ympärilleen vain turhaa pölyä ja karvaa. Mutta rennon boheemiltahan se näyttää :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...